Juventus (©Reuters)
Juventus (©Reuters)

Vlahović mogao do het-trika, ali dovoljan je bio i jedan za prvi trofej sa Juveom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 23:05

Juventus stigao do pehara Kupa Italije pogotkom srpskog reprezentativca kojem je zatim poništen gol i nedosuđen penal

Kao da je je naleteo na stenu delovao je Isak Hien u četvrtom minutu finala Kupa Italije između Juventusa i Atalante kada je pokušavao da zaustavi Dušana Vlahovića. Uverivši se tada u snagu srpskog reprezentativca, Šveđanin je u 54. minutu mnogo žešće ušao u duel i prvo kolenom, a onda i telom bacio Vlahovića na zemlju. Mogao je, ali nije Fabio Mareska pokazao na belu tačku. Nije Vlahović imao sudiju na svojoj strani ni dvadesetak minuta pre kraja, kada mu je zbog milimetarskog ofsajda poništen pogodak na trzaj glavom.

Ostalo je u tom 73. minutu 1:0 za Juventus upravo golom Dušana Vlahovića nakon pomenutog prodora iz uvodnih minuta utakmice u kojem je Hien bio nemoćan da mu oduzme loptu. Bilo je to dovoljno za pobedu Torineza i prvi Vlahovićev i Kostićev (nije večeras ulazio u igru) trofej sa Starom Damom.

Izabrane vesti

Po 15. put u svojoj istoriji Juventus je osvojio Kup Italije. Atalanta je ostala na jednom, iz 1963. godine.

Imali su formalni domaćini finala u Rimu inicijativu, veći posed lopte i više šuteva, ali nijedan u okvir gola. Juventus je odigrao na rezultat i kao pre tri godine u borbi za pehar ponovo bio uspešniji od rivala iz Bergama. Čovek odluke bio je Dušan Vlahović koji je u četvrtom minutu sjajno reagovao na dodavanje Andree Kambijasa. Zakasnio je Berat Đimsiti da isprati ofsajd zamku, a Hien bio preslab da zaustavi srpskog napadača.

Suočen sa suspenzijom izuzetno važnog Lokatelija i slabom formom svoje ekipe, Alegri je morao da tumba sastav. U startnoj postavi našli su se mlađani Hans Nikolusi Kavilja i Samjuel Iling-Džunior, a na klupi je ponovo bio naš Filip Kostić, pored Kina, Miretija, Milika, Ščensnog... Mnogo veće kadrovske probleme imao je Đanpjero Gasperini. Trener Atalante morao je u finale bez Skamake, Kolašinca i Holma, što se odrazilo na efikasnost njegovog tima, ali nije igra ekipe iz Bergama bila tolika loša da bi se navijači demoralisali pred finale Lige Evrope sa Bajer Leverkuzenom i odlučujuće bitke u Seriji A za petu poziciju, odnosno mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Mnogo više trebalo bi da ih brine povreda kolena Martena de Rona, koji je u 65. minutu morao van igre i prvi utisak je da bi mogao da propusti Atalantino prvo evropsko finale, 22. maja u Dablinu.

Juventus je sa ovom pobedom prekinuo trogodišnji post bez pehara (od pomenutog Kupa osvojenog u finalu takođe protiv Atalante), kao crnu seriju od šest mečeva bez pobede, a gol Dušana Vlahovića, kako stvari stoje, omogućio je Alegriju da se oprosti od kluba sa osvojenim trofejom. Ne toliko bitnim kao što je Serija A, ali i kupovi se broje. A, kraj imena Masimilijana Alegrija sada će pisati da ih ima pet za dva mandata u Juventusu, baš kao i titula.

Mogao je Vlahović večeras i do još boljeg učinka da nije dosuđen okom nevidljiv ofsajd, a da je dosuđen penal najverovatnije bi ga on izveo, ali i 18. gol u sezoni (drugi u kupu) bio je dovoljan za veliko slavlje Torineza na Olimpiku.


FINALE KUPA ITALIJE (JEDAN MEČ)

Atalanta - Juventus 0:1 (0:1)

/Vlahović 4/



tagovi

JuventusAtalantaKup ItalijeDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara