Ristić (©fkradnicki1923)
Ristić (©fkradnicki1923)

Vojvodina nastavlja da tone, Kragujevčani sa Dudićem krenuli u napad na Evropu

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.02.24. | 15:15

Trijumf Radničkog 1923 na Čika Dači – 2:1

Radnički 1923 pod palicom Feđe Dudića igra veoma dobar fudbal i što je još važnije pravi ozbiljne rezultate. Tamo gde su Kragujevčani stali na pauzi, nastavili su na proleće. Na premijeri su savladali imenjaka iz Niša, a danas uspeli da pred svojim navijačima stignu do novog velikog trijumfa nad Vojvodinom, čime su najavili ozbiljan napad na mesta koja vode na evropsku scenu – 2:1 (1:0).

Kragujevčani su se ovom pobedom bodovno izjednačili sa Vojvodinom i zaostaju samo bod za petoplasiranim Novim Pazarom.

Izabrane vesti

Domaćini su poveli u 19. minutu preko Vižđija Salija, koji je stigao do svog četvrtog pogotka u ovoj sezoni. Bila je to školski izvedena kontra koju je pokrenuo Činedu, odlično je proigrao Bevisa koji je potom nesebičnog Viždija spojio s golom.

Vojvodina je do izjednačenja stigla u 64. minutu, kada je rezervista Dejan Zukić rutinski pogodio posle dobrog proboja i asistencije Andrije Radulovića, međutim da ceo plen ostane u Šumadiji pobrinuo se Miloš Ristić koji je rutinski realizovao penal u 85. minutu igre. Na belu tačku glavni arbitar Lazar Lukić pokazao je posle poziva iz VAR sobe i pregledanja snimka na mojem se videlo da je Igor Jeličić igrao rukom posle centaršuta Bevisa, koji je danas upisao i asistenciju.

Šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović promešao je karte u odnosu na prošli susret. Na klupi su ostali kapiten Filip Malbašić, Stefan Bukinac i Dejan Zukić, a priliku su dobili novajlija Zadi Seri, Radomir Milosavljević i Mateus Indio. Uz to, Novosađani su zaigrali u potpuno drugačijem sistemu, sa trojicom pozadi (Lazarević, Crnomarković i Jeličić), što nisu praktikovali tokom pripremnog perioda, pa je najviše formacija ličila na sistem 3-4-3. Eksperimentisao je stručni štab Lala sa novim sistemom i ispostavilo se da im se ta kocka nije isplatila.

Radnički je bio jako opasan iz kontranapada, jer je u tim momentima duvala promaja po bokovima. Probali su Novosađani da gužvom u sredini dobiju mnogo više u napadu, a na kraju su izgubili bedem u poslednjoj liniji. Zato je Bandović u poslednjih malo više od pola časa vratio tim na fabrička podešavanja, uvođenjem Bukinca umesto veziste Milosavljevića, kada su se vratili u formaciju 4-3-3, nakon čega su ubrzo i stigli do tog izjedačujućeg pogotka. Ipak, to nije bilo dovoljno da njegovi izabranici danas dođu ni do boda, pa se crnogorskom strategu već sada trese klupa jer je iz prva dva meča prolećnog dela osvoji samo jedan bod. Zaista mizerno za klub koji ima evropske ambicije.

Vojvodina je vrlo motivisano otvorila susret, a posebno je inspirisan u prvih nekoliko napada bio novajlija Zadi Seri, koji je delovao po levoj strani i u tim momentima stavljao na muke defanzivce domaćeg sastava. Morao je golman Leković dva puta da interveniše prilikom pokušaja Serija, te Alekse Vukanovića. Ipak, ta ofanziva gostiju bila je kratkog daha. Odbili su domaćini početni nalet Novosađana, a onda uspeli da uspostave kontrolu nad mečom.

U 19. minutu sevnula je kontra Radničkog. Sve je krenulo od Žofrija Činedua koji je odigrao poslednju utakmicu u dresu Kragujevčana (odlazi u Kinu): odličnim pasom je izbacio kompletnu odbranu Vojvodine, potom je Bevis nesebično uposlio Vižđija Salija, koji je sa nekih deset metara matirao Rosića i doneo vođstvo svom timu.

Malo je nedostajalo da samo sedam minuta kasnije Kragujevčani dupliraju prednost. Ovog puta je Bevis izigrao odbranu gostiju i uposlio Činedua, koji je bio zamalo neprecizan.

Sam finiš prvog dela doneo je uzbuđenja, najpre jedna katastrofalna reakcija Mateusa Indija (pas ka golmanu Rosiću presekao je Činedu, ali nije uspeo da loptu pošalje u mrežu), a onda na drugoj strani jako dobar udarac Andrije Radulovića sa distance, kada se istakao čuvar mreže Radničkog Stojan Leković.

U nastavku Bandović je pružio šansu Dejanu Zukiću koji je zamenio neprimetnog Nikolića, i upravo je Vošina desetka donela poravnanje u 64. minutu igre. Ipak, velike zasluge za izjedančenje idu na račun Andrije Radulovića, koji je prethodno dobro probio po desnoj strani i potom odložio loptu Zukiću.

Novosađanima je taj gol dao vetar u leđa, pa je morao da menja i Feđa Dudić, kada je pružio šansu Matiji Gluščeviću i novajliji Pavlu Ivelji, kojem je malo nedostajalo da iz prvog kontakta sa loptom savlada Rosića.

A onda višeminutna drama u 81. minutu. Dobio je Lazar Lukić poziv iz VAR sobe da pogleda potencijalni penal za Radnički. Bilo je jasno sa snimka da je na centaršut Bevisa Jeličić igrao rukom, pa je glavni arbitar pokazao na belu tačku. Siguran realizator penala je bio Miloš Ristić i tako doneo novu prednost domaćoj ekipi i ispostavilo se veliki trijumf Radničkog 1923.

RADNIČKI 1923 – VOJVODINA 2:1 (1:0)

/Vižđi 19, Ristić 85 p - Zukić 64/

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 4.000

Sudija: Lazar Lukić

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković 6,5 – Ćosić 6, Šerbečić 6,5, Mitrović 6,5, Dadić 6 – Ristić 6 (od 89. Simović), Aleksić 6 – Vižđi 7 (od 66. Zorić 6), Vidosavljević 6,5 (od 72. Gluščević), Bevis 7,5 (od 89. Đurić) – Činedu 7 (od 72. Ivelja)

VOJVODINA (3-4-3): Rosić 6 – Lazarević 6, Crnomarković 6, Jeličić 5 – Petrović 6 (od 59. Savićević 6), Milosavljević 5,5 (od 59. Bukinac 6), Indio 6, Nikolić 5,5 (od 46. Zukić 7) – Radulović 7, Vukanović 6 (od 79. Ivanović), Zadi Seri 6 (od 91. Kembel)

Igrač utakmice: Kilijan Bevis (Radnički 1923)

MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Vižđi 19, Ristić 85p - Zukić 64/

Spartak - Mladostt 0:1 (0:0)

/Frajdej 68/

17.00: (1.95) Radnički Niš (3.50) Javor (3.90)

18.00: (1.35) TSC (4.90) Radnik (9.50)

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)

 


tagovi

Radnički KragujevacFK VojvodinaFeđa DudićBožidar BandovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara