Stadion Karađorđe (©Starsport)
Stadion Karađorđe (©Starsport)

Vojvodina protiv filijale za četvrtfinale: Ima li Mladost svog Žoaa Feliksa?

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 11:55

Gradski derbi na Karađorđu u osmini finala Kupa Srbije (18.00, TV Arena Premium 2, ulaz slobodan)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Pre nešto više od mesec dana, Vojvodina je iz Kupa Srbije eliminisala gradskog rivala RFK Novi Sad (2:0), a kuglice na žrebu i u osmini finala dodelile su im ekipu iz komšiluka – Mladost GAT. Voša će i ovaj put imati ulogu gosta, ali samo nominalnog, jer se susret igra na "Karađorđu" (18 časova, ulaz besplatan, TV Arena Sport P2).

Izabrane vesti

Od ove sezone novosadska Mladost je postala filijala Stare dame, tako da će predstojeći duel biti odlična prilika za igrače Mladosti da se nametnu za potencijalnu prekomandu u redove superligaša. Trenutno ih je osmorica na pozajmici u klubu sa Satelita.

Mladost je uspešno preskočila prvu prepreku u Kupu, kada je u Šapcu eliminisala Mačvu (1:0), ali će sada imati daleko teži zadatak. Voša je apsolutni favorit u ovom susretu, ali prethodni duel Kupa protiv Novog Sada pokazao je da to što je protivnik iz nižeg ranga ne mora mnogo da znači.

Stara dama se poprilično namučila dok nije slomila otpor Kanarinaca, a u tome je uspela sa dva brza gola u finišu meča. Najpre je pogodio Dejan Zukić, a trijumf potom overio Aleksa Vukanović (2:0).

Ipak, ovaj gradski derbi ne nosi ni približan rivalitet kao duel Vojvodine i popularnih Kanarinaca (meč posmatralo gotovo 7.000 gledalaca), a posebno sada kada su u Mladosti na kaljenju mnogi Vošini klinci.

Bez obzira na pomenute okolnosti i činjenicu da je Vojvodina mnogo kvalitetniji rival, trener Lala Ranko Popović je oprezan. Podsetio je na nedavno odigran derbi između Barselone i Atletika iz Madrida, u kojem su Katalonci stigli do pobede pogotkom Žoaa Feliksa (1:0), koji je u Barsu na pozajmicu stigao upravo iz madridskog kluba.

"Lepo je što se u Kupu ponovo sastajemo sa rivalom iz Novog Sada. Fokus možda jeste na prvenstvu, ali nisam siguran da će tako biti na ovoj utakmici, kao i prethodno protiv Novog Sada. Svi smo videli kako je to izgledalo na terenu. Pretpostavljam da ste svi gledali derbi Barselona – Atletiko Madrid i kako je Žoao Feliks presudio svojima. I mi imamo, neću da kažem Feliksa, ali sigurno igrače koji će biti motivisani protiv svoje Vojvodine. Potpuno je sportski i prirodno da žele da pokažu da im je mesto u Vojvodini. Nadam se da će moji igrači biti jednako motivisani i pokazati karakter. Naš cilj je da odigramo kvalitetnu utakmicu i prođemo u narednu rundu, jer je to i naša obaveza", rekao je Popović u najavi susreta.

Potencijalno, taj Žoao Feliks o kom govori strateg Stare dame danas bi mogao da bude Ivan Vukčević, Milan Kovačev, Dragan Kokanović, Luka Drobnjak, Lukijan Abadžija ili neki drugi od igrača Vojvodine na pozajmici na Satelitu.

Vojvodini je uvek jedan od ciljeva napad na trofej Kupa, pa zato danas nema pravo na grešku, jer sve staje u jednoj utakmici. Prošle godine su se ova dva tima takođe sastala upravo u ovoj fazi Kupa, a Vojvodina je posle preokreta u finišu susreta stigla do pobede (2:1) i plasmana u narednu fazu.

Ekipa Ranka Popovića istovremeno želi da podigne samopouzdanje posle dva uzastopna poraza u Mozzart Bet Superligi, gde je najpre poklekla pred Crvenom zvezdom kod kuće (1:2), a onda se i iz Humske vratila praznih šaka, nakon poraza od Partizana (1:3).

Kada je reč o sastavu Vojvodine, treba očekivati male promene u startnih 11 u odnosu na meč sa Partizanom. Sasvim izvesno će šansu na levom beku umesto Gurama Giorbelidzea dobiti perspektivni Stefan Bukinac, dok će po desnom krilu početi Andrija Radulović.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Bukinac – Milosavljević, Zukić – Radulović, Nikolić, Malbašić – Vukanović.

KUP SRBIJE OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 29, Desančić 29 – Bogdanovski 6, Ergelaš 17 pen, 21/

Sreda

13.00 (1,60) Radnički 1923 (3,60) Smederevo (5,60)

13.00 (3,15) OFK Vršac (3,15) Napredak (2,25)

15.30 (1,45) Čukarički (4,00) Javor (7,00)

15.30 (1,55) Voždovac (3,70) Radnički Sremska Mitrovica (6,00)

18.00 (11,00) Mladost GAT (5,20) Vojvodina (1,25)

18.00 (1,15) Crvena zvezda (5,20) Radnički Niš (15,00)

Četvrtak

16.00 Partizan - Grafičar


tagovi

FK VojvodinaMladost Novi SadKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara