Vokri zabranio Zvezdi da igra na Kosovu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 20:40

Fudbalski savez tzv. Kosova smatra da bi ta utakmica sa Gračanicom uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera

Fudbalski savez tzv. Kosova zabranio je fudbalskom klubu Crvena zvezda gostovanje u Gračanici, preneo je radio Gračanica. Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene zvezde trebala je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je to "velika sramota Prištine i onih koji ne daju da se odigra humanitarna utakmica za porodilište".
"Koji ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezentacije, nego Crvene zvezde koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji saglasni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice", rekao je Đurić za RTS.

Izabrane vesti

Generalni sekretar fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri smatra da bi ta utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je za RTV Gračanica da ne razume ovakav potez predsednika FSK.
"Niko nije očekivao ovakav odgovor od Fudbalskog saveza Kosova i samog Fadilja Vokrija, s obzirom da je i sam sportista, odnosno fudbaler. Jedna humanitarna, revijalna utakmica koja bi pomogla našem porodilištu u Gračanici je odbijena, naš zahtev je odbijen, a razlog odbijanja nije opravdan i nikakve dokaze nismo dobili, koji bi potvrdili da su razlozi odbijanja rasistički ili politički povici koji nisu u skladu sa sportskim događajem", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, opština je tražila dokaz zbog koga bi zabrana bila opravdana, ali nije ga dobila.

Kako je ocenio, to nije dobra poruka, a fanovi Crvene zvezde su sa razlogom razočarani.
"Danima vlada euforija zbog dolaska fudbalera Crvene zvezde, i sada su svi fanovi ovog kluba razočarani. Razlog odbijanja našeg zahteva je neopravdan. Organizacioni odbor je danas pregledao sve slike i snimak prošlogodišnjeg gostovanja Crvene Zvezde i ni u jednoj sekundi nije bilo rasističkih ili političkih povika", zaključio je Popović.

Foto: MN Press


tagovi

Gračanica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara