Volej produžio Njukaslov san - velemajstor Sen Maksiman! Svrake pobegle i od Vukova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 17:10

Njukasl evrogolom francuskog ofanzivca izbegao kapitulaciju na Molinou (1:1), Pablo Fornals doneo pobedu Vest Hemu na Vila Parku (1:0)

Izgledalo je da će Njukasl, posle fenomenalnog remija sa Mančester Sitijem ipak doživeti premijerni poraz u novoj sezoni Premijer lige, ali to nije dozvolio fenomenalni Alan Sen Maksiman. Francuz nije mogao da poželi bolji način da postigne prvenac, na fenomenalan način je iskoristio katastrofalno ispucavanje Korejca Hvanga u 90. minutu i poništio sjajan gol Rubena Nevesa iz finiša prvog poluvremena - 1:1 (1:0).

Svrakama je ovo bio treći vezani remi, ali od čega drugi na gostovanjima, što je samo potvrda kvaliteta sastava Edija Haua, koji će se definitivno pitati kada je u pitanju plasman u gornjem delu tabele engleskog šampionata.

Izabrane vesti

Njukasl je posle šoka iz finiša prvog poluvremena, kada je Vulverhepton krunisao sjajnu akciju i pravovremeno dodavanje Gonsala Guedesa snažnim projektilom Rubena Nevesa. Ipak, gosti su bili uporni, stiskali su protivnika, nisu paničili već su želeli da iskoriste svoj kapacitet u napadau, što im se na kraju vratilo evrogolom.

Da je od svojih saigrača tražio centaršut u 90. minutu kakav je dobio od nepromišljenog Hvanga, Sen Maksiman ga ne bi dobio. Ispucana lopta mu je pala pravo na "punu", što je iskoristio i poslao neodbranjiv projektil ka golu gde je bio nemoćni Žoze Sa.

Svrake su meč okončale sa 64 odsto lopte u posedu i čak 20 udaraca ka protivničkom golu, što dovoljno govori o dešavanjima na terenu, mada je svaka nada mogla mogla da nestane u 81. minutu kada je mrežu gostiju zatresao Raul Himenez. Ipak, posle gledanja VAR snimka ispostavilo se da je u začetku akcije nesuđeni asistent Pedro Neto napravio prekršaj.

Vuleverhempton ne samo da nema pobedu u prva četiri kola, već nije slavio na poslednjih 11 mečeva u Premijer ligi, uključujući i finiš prošle sezone.

Svrake su nastavile da se uzdižu u ovoj fenomenalnoj 2022. godini, s obzirom da su u ovoj kalendarskoj godini prikupile čak 44 boda, a više imaju Samo Liverpul (53), Mančester Siti (50) i Totenhem (44). Ostaje da se vidi da li Svrake možda mogu da napadnu i Evropu.

Pobeda nad Evertonom u drugom kolu Premijer lige očigledno je predstavljala samo lažnu nadu za navijače Aston Vile, pošto je njihov tim danas doživeo treći poraz u ovoj sezoni. Stiven Džerard još uvek ne može da pronađe mehanizam kojim bi izvukao potencijal iz svog tima, pa ukoliko se nešto uskoro ne promeni njegova budućnost bi mogla da bude pitanje za članove uprave sa Vila Parka. Neubedljivu i neodlučnu igru domaćina uspeo je da kazni Vest Hem, koji je prilično srećnim golom Pabla Fornalsa stigao do premijernog slavlja u novoj sezoni - 1:0 (0:0).

Ekipa Dejvida Mojesa je tokom meča uspela da maksimalno da uspori ritam i ublaži nalete domaćina, a onda je strpljivo sačekala priliku da dođe do situacije koja bi je povela ka prvom slavlju u ovoj sezoni.

Ipak, obe ekipe posle svega prikazanog na startu sezone imaju dosta razloga da budu zabrinute, jer deluje da ih čeka borba za opstanak.

Vest Hem je ovim slavljem došao do četvrte uzastopne pobede u okršajima sa Aston Vilom. Ekipa sa Vila Parka ima samo jednu pobedu na prethodnih 12 mečeva sa ovim rivalom, uz pet remija i šest poraza.

ENGLESKA 1 - 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Bruno Fernandeš 55/

Brentford - Everton 1:1 (0:1)

/Janelt 85 - Gordon 24/

Brajton - Lids 1:0 (0:0)

/Gros 66/

Čelsi - Lester 2:1 (0:0)

/Sterling 47, 63 - Barns 67/

Liverpul - Bornmut 9:0 (5:0)

/Dijaz 3, 85, Eliot 6, Aleksander Arnold 28, Firmino 31, 62, Van Dajk 45, Mepam 46ag, Karvaljo 80/

Mančester Siti - Kristal Palas 4:2 (0:2)

/B. Silva 53, Haland 62, 70, 81 - Stons 4ag, Andersen 21/

Arsenal - Fulam 2:1 (0:0)

/Edegard 64, Gabrijel 86 - Mitrović 56/

Nedelja

Aston Vila - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Fornals 74/

Vulverhempton - Njukasl 1:1 (1:0)

/Neves 38 - Sen Maksiman 90/

17.30: (7,50) Notingem (4,40) Totenhem (1,50)



tagovi

Alan San Maksiman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara