Foto: Reuters
Foto: Reuters

Volej za preokret i šestu u nizu: Bolonjina serija traje, pala i Atalanta u Bergamu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 19:54

Tim Tijaga Mote trijumfom u Bergamu se učvrstio na četvrtoj poziciji

Sve je izvesnije da će italijanski klubovi obezbediti i peto mesto u Ligi šampiona, ali Bolonja ne želi da stvari prepušta slučaju, Bolonja želi da sama odlučuje o svojoj sudbini. Tim Tijaga Mote rešen je da sezonu iz snova završi na četvrtoj poziciji, koju posle malog derbija 27. runde sa Atalantom čvrsto drži u rukama.

Malog derbija, jer dva tima jedan su drugom uoči ovog vikenda bili najveći rivali u borbi za četvrto mesto, ali posle utakmice u Bergamu gde je vezala šestu pobedu (2:1), Bolonja je na bezbednoj udaljenosti u odnosu na ostale timove što pretenduju na plasman u elitno evropsko takmičenje.

Izabrane vesti

U tom društvu bila je i Atalanta, zapravo i dalje je, ali su joj posle serije od tri meča bez pobede sve manje šanse da pod ruku sa Interom, Juventusom i Milanom ode u Ligu šampiona.

U svega osam dana razmaka, ekipa Đan Pjera Gasperinija je osvojila samo bod u okršajima sa Milanom (1:1), Interom (0:4) i Bolonjom (1:2), što je iskoristila pod vođstvom Danijelea De Rosija preporođena Roma i bacila je na šestu poziciju.

Kada je u 28. minutu večerašnje utakmice Ademola Lukman pokupio odbitak i doneo Boginji vođstvo, delovalo je da je domaćin ostavio iza sebe bolan poraz iz prošlog kola od Intera. Ipak, Atalantina igra u potpunosti se raspala na startu drugog poluvremena. Marko Karneseki je u 55. minutu odbranio udarac Rikarda Kalafjorija posle kornera, sprečivši već viđen pogodak italijanskog defanzivca, ali se ispostavilo da je time samo odložio izjednačenje gostiju. I to za dva minuta, jer toliko je prošlo od njegove odbrane do penala, koji je nad Aleksisom Salemakersom napravio Teun Kopmejners, a u pogodak, svoj deseti u prvenstvu pretvorio Džošua Zirkze.

Protivnika koji se našao na kolenima nokautirao je Luis Ferguson. Volej koji je malo ko očekivao uhvatio je bez oklevanja škotski vezista sa ivice šesnaesterca i doneo sedmostrukom prvaku Italije prednost koju Atalanta nije uspela da ugrozi. Domaći tim drugi deo utakmice završio je bez udarca u okvir protivničkog gola.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)

/Kamara 45+3 - Čauna 10/

Monca - Roma 1:4 (0:2)

/A. Karboni 87 - Pelegrini 38, Lukaku 42, Dibala 63, Paredes 82 penal/

Torino - Fjorentina 0:0

Nedelja

Verona - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Šviderski 78/

Empoli - Kaljari 0:1 (0:0)

/Jankto 69/

Frozinone - Leče 1:1 (1:0)

/Šedira 45+2 - Krstović 61 pen/

Atalanta - Bolonja 1:2 (1:0)

/Lukman 28 - Zirkze 57pen, Ferguson 61/

20.45: (2,45) Napoli (3,10) Juventus (3,15)

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AtalantaBolonjaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara