Volfzburg u Kilu čuva dva razlike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 22:31

Ali Vukovi su večeras istrošili svu sreću, trebalo bi da se pripaze u revanšu...

Jedan od najbogatijih nemačkih klubova na putu je da kroz baraž izbori opstanak u Bundesligi! I to drugu godinu zaredom. Prošle sezone Volfzburg se spasao u dvomeču sa Ajntrahtom iz Braunšvajga, a ove je dobio prvi okršaj sa Holštajn Kilom (3:1) pred svojim navijačima. Gostima svaka čast za sve što su pokazli ove sezone - oni su kao debitanti u Cvajti završili na trećem mestu, sa najmanje poraza od svih drugoligaša - ali na strani Vukova je suvi kvalitet koji je večeras odneo prevagu. 

Najveću šansu gostiju mnogi su videli u treneru Volfzburga Brunu Labadiji, čoveku čije trenerske kvalitete sve više i više osporavaju - a kako mu timovi igraju i osporavili ga - međutim ovaj trijumf zeleno-belih baš i nema mnogo veze sa Labadijom, nekakvom taktikom ili strategijom. Štaviše, mnogo organizovanije delovali su gosti... Ali kao što rekosmo - suvi kvalitet.

Izabrane vesti

Sjajnu utakmicu, verovatno najbolju otkako je došao u Nemačku, odigrao je Divok Origi. Belgijanac je postigao prvi gol za Volfzburg 13. minut, za 1:0) i odradio 90 odsto posla prilikom postizanja trećeg u 56. minutu. Sjajno je razgrnuo sve oko sebe, "vezao" nekoliko igrača, a onda divno proigrao Junusa Malija koji je obišao golmana i pogodio. 

Kil je bio na dobrom putu kada je Kingsli Šindler izjednačio u 34. minutu, ali goste kao da je totalno izbacio iz koloseka pogodak Josipa Brekala u smiraj prvog dela. 

Holštajn je bio mnogo bolji u završnici i Volfzburg je samo pukom srećom zadržao dva gola viška. U 82. i 84. minutu dve kolosalne šanse za četu Markusa Anfanga. Prvo najbolji strelac Dukš tuče traljavo, preko noge i promašuje ceo gol sa 15 metara, iako je bio neometan, a onda i rezervista Sejdel loše zahvata loptu u šesnaestercu domaćina.  

Vukovi jesu napravili veliki korak ka opstanku, ali daleko od toga da je sve gotovo. Revanš u Kilu na programu je za četiri dana...

Foto: Action Images


tagovi

CvajtaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara