Tio Volkot (©Reutres)
Tio Volkot (©Reutres)

Volkot iskren: Osetio sam Arsenalov strah

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 09:02

Mogu li Tobdžije da se izvuku iz jako teške situacije?

Veliki bod osvojio je Arsenal na svom stadionu protiv Sautemptona, rečenica je koju niko ne bi ni pomislio da izgovori do tekuće sezone. Sveci 33 godine nisu slavili na stadionu Tobdžija, nije im to pošlo za rukom ni u 13. kolu Premijer lige, što nakon velikog broja propuštenih prilika mogu da smatraju neuspehom. Arsenal se sa druge strane jedva izvukao da ne doživi i četvrti vezani poraz, ponovo su poslednjih pola časa proveli sa desetoricom na terenu.

Tio Volkot je postigao novi gol na Emirejtsu, 12 godina je igrao za klub iz severnog Londona, ali je pošteno proslavio kada je lobovao Lena i zatresao mrežu Arsenala. Bio je to njegov 38. pogodak na ovom stadionu, više puta su se u listu strelaca upisivali samo Robin van Persi (46) i Olivije Žiru (40). Nakon utakmice je izjavio da oseća strah u svom nekadašnjem klubu.

Izabrane vesti

"Iskren da budem, osetio sam puno straha u redovima Arsenala večeras", izjavio je engleski fudbaler po završetku susreta.

Naravno, navijači su ga osudili zbog proslavljanja pogotka, a Mikel Arteta je na konferenciji za medije bio vidno iznenađen Volkotovom izjavom.

"Ne znam. Hteo sam da kažem da sam upravo pričao sa njim i to nije pominjao. Pričao je o drugim stvarima, ali ne i o tome. Ne znam da li to zaista oseća", izjavio je Arteta.

Serija loših rezultata dovela je u pitanje i status španskog stručnjaka u klubu, iako iz uprave uporno tvrde da ima podršku. Španac ipak veruje da bi bod protiv Sautemptona mogao da bude početak boljih dana.

"Slažem se jer da smo izgubili bilo bi to jako teško podneti. Igrači su pokazali ono što smo od njih očekivali. Sa manje ili više kvaliteta, ali rad je bio na mestu. Pratio sam i igrače koji nisu učestvovali, dovikivali su sa tribina, bili su uz tim i sa njim proživljavali utakmicu što je takođe veoma snažan znak i jako sam ponosan", naveo je trener Arsenala.

Već za vikend je pred ekipom sa severa prestonice novi težak zadatak, gostuju na Gudison Parku ekipi Evertona, koja će ih dočekati osokoljena pobedama protiv Čelsija (1:0) i Lestera (2:0). Meč u plavom delu Liverpula na programu je u subotu od 18.30.



tagovi

Mikel ArtetaTio Volkot

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara