(©Starsport)
(©Starsport)

Voša konkurentnija, ali i dalje nedovoljno snažna da parira "večitima"

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 17:27

Lale ni posle šest godina nisu uspele da izbegnu poraz u Humskoj

Vrlo težak raspored je iza novosadske Stare dame i sad joj predstoje, bar na papiru, nešto lakši zadaci. Na prehodna tri susreta, Vojvodina ima samo jednu pobedu, protiv TSC-a u gostima (2:1), te dva poraza u sudaru sa beogradskim večitim rivalima. Pre sedam dana Novosađani su poraženi od Crvene zvezde u Novom Sadu (1:2), gde protiv šampiona nemaju pobedu više od jedne decenije, a u subotu veče predali su oružje pred Partizanom (1:2), liderom na tabeli Mozzart Bet Superlige, pa tako ni posle šest godina nisu uspeli da u Humskoj dođu ni do dela plena.

Poslednji put Lale su na crno-beloj strani Topčiderskog brda osvojile bod još 2017. godine, upravo na današnji dan, a od tada je Partizan uspostavio dominaciju kada dočekuje Novosađane pred svojom publikom. Znala je Stara dama da se poslednjih sezona nosi sa Crvenom zvezdom u Beogradu i dođe do remija, kao i da pobeđuje Partizan u Novom Sadu, ali već dugo u Humskoj Novosađani ne mogu da pronađu način da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Čini se da odavno novosadski kolektiv nije bio bliži tome nego u subotu. Ekipa Ranka Popovića uspela je da se vrati u meč preko Uroša Nikolića (pogotkom glavom u 67. minutu anulirao vodeći gol Kanutea), posle toga imala čak i šansu za preokret, ali iako je na semaforu sve do 88. minuta stajalo 1:1, na kraju su domaćini trijumfovali sa dva gola razlike (3:1). Čovek odluke bio je Zahid, koji je odbitak u kaznenom prostoru poslao iza leđa fantastičnog Lazara Carevića (zabeležio 11 odbrana), a onda je u nadoknadi Saldanja sa penala samo podebljao nova tri boda crno-belih.

Ono što može da raduje stručni štab Novosađana jeste dobra igra u drugom delu, nakon primljenog gola, koju su i krunisali izjednačujućim pogotkom, ali zbog veoma mršavog izdanja u prvom poluvremenu ekipa Ranka Popovića nije zaslužila ni bod. Kao da se novosadska ekipa trgla tek kada je morala da juri rezultatski zaostatak, što ih je na kraju koštalo povoljnog ishoda.

Svestan je toga i šef stručnog štaba Lala Ranko Popović.

"U prvom poluvremenu smo bili premalo aktivini. Partizan je pružio više, a mi smo počeli da igramo tek posle primljenog gola. Nažalost, posle teške utakmice sa Crvenom zvezdom došao je odmah Partizan i kreirao se neki ambijent da Vojvodina igra za nekoga, a Vojvodina nije neki tim koji igra za nekoga, već za sebe. Ono što smo prikazali posle 1:0 trebalo je da igramo od početka, imali smo nekoliko šansi posle 1:1, ali nismo ih iskoristili. Čestitamo Partizanu, a mi ćemo opet pokušati da ispravimo greške koje su nas koštale poraza", rekao je Popović posle meča.

Vojvodina je tako u Beogradu upisala drugi vezani poraz, što deluje jako deprimirajuće za novosadski kolektiv, iako su imali prekoputa najjače rivale. Realno gledano, Voša nije ni zaslužila bod iz sudara sa Beograđanima, iako je na momente pokazivala dobru igru. Međutim, da bi se protiv najjačih ekipa napravio pozitivan rezultat potreban je fokus tokom celog meča, jer se svaki propust strogo kažnjava. Voša je u oba derbija do poraza stigla zahvaljujući individualnim greškama. Često Popović ističe da one moraju da se smanje na minimum, ali izgleda da ih njegovi izabranici još uvek teško otklanjaju.

Iz tog razloga Stara dama još nije konkurentna "večitima". Ove sezone su poraženi oba puta i od Zvezde i od Partizana, s tim da je ipak vidljiv pomak. U prvom meču protiv crveno-belih deklasirani su na Marakani (0:5), na otvaranju sezone, a potom ih je rutinski savladao Partizan u Novom Sadu (0:2). Nekoliko meseci kasnije Novosađani takođe nisu osvojili ni bod protiv naših najtrofejnijih klubova, ali su pokazali mnogo više, pre svega veću i želju i spremnost da se nadigravaju i nadmeću.

Da je bilo malo manje grešaka i naravno sportske sreće, Vojvodina je možda mogla, ako ništa više, da izbegne poraze. Ipak, ako Lale zaista žele da se za dve, tri sezone umešaju u borbu za titulu, gde su "večiti" glavni konkurenti, onda moraju da još napreduju i sazrevaju, jer je očigledno da Vojvodina i dalje ne može ozbiljnije da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu.


tagovi

FK VojvodinaRanko PopovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara