Detalj sa Čairu
Detalj sa Čairu

Voša sa desetoricom uzdrmala Čair, Pavkov promašio penal, Stanković u 89. spasio Recka

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 17:01

Važna pobeda za Borac

Krivica je svaljena na Bobana Dmitrovića, ali ni Dragan Antić nije uspeo da atmosferu u Nišu preko noći obrne za 180 stepeni. Štaviše, Radnički bi morao da bude srećan što je u derbiju 29. kola Superlige uzeo bod, bez obzira na to što je Vojvodina celo drugo poluvreme igrala sa desetoricom na terenu. Na kraju, Nikola Stanković je u 89. minutu spasio Nišlije poraza - 1:1.

Mogao je Radnički da navijače i poštedi tolikog stresa, ali neposredno pre Stankovićevog pogotka, Milan Pavkov, uz Aleksandra Pešića najbolji strelac Superlige, koji je ove sezone već osam puta bio precizan sa kreča, nije uspeo da sa penala prevari Emila Rockova. Mladi golman Voše ppolako, ali sigurno izrasta u jednog od najboljih golmana Superlige, ako već nije u toj grupi.

Izabrane vesti

Na kraju, Stanković je sprečio najgori scenario, ali remi se svakako ne može smatrati uspehom na Čairu s obzirom na to da su 46. minuta domaći imali igrača više na terenu. Iskusni Radoš Bulatović ušao je u raspravu sa Vinsentom Ezeom, koji je već imao jedan žuti karton. Sudija Bojan Nikolić je obojici podelio još po jedan, ali Bulatović to nije osetio. Eze jeste.

Na kraju se ipak ispostavilo da će Nišlije ispaštati. Veoma loše drugo poluvreme za izabranike popularnog Recka, pa će Čukarički u nedelju imati priliku da u slučaju pobede nad Spartakom sustigne Nišlije na trećem mestu na tabeli.

Možda još važnija utakmica igrale se u Čačku, a tamo je Borac, savladao Mačvu sa 2:0, pošto su Mateus Lima i Amer Dupovac pogađali mrežu gostiju iz Šapca - 2:0. Prvi put ove sezone Zebre su vezale dve pobede i pobegle sa začelja tabele, delom sigurno i zato što je na stadionu kraj Morave uoči početka drugog poluvremena, kako je otkrio predsednjik Sindikata fudbalera Mirko Poledica, zalivan samo deo terena na kome će Borac napadati.

Bilo kako, Rad i Javor sada u problemu. Građevinari su u petak na premijeri kola pali pred Voždovce, Javor je poražen u Surdulici - 1:0 za Radnik.

Danas još i meč u Gornjoj Varoši - bez pobednika. Zemun i Napredak odigrali su 1:1.

Superliga, 29. kolo:

Petak:

Rad - Voždovac 0:1 (0:1)
/Luković 10/

Subota:

Borac - Mačva 2:0 (0:0)
/Mateus Lima 63, Dupovac 79/

Radnički Niš - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Stanković 89 - Zličić 55/

Radnik - Javor 1:0 (1:0)
/Milovanović 10/

Zemun - Napredak 1:1 (0:0)
/Vukadinović 70 - Zec 48/

Bačka - Partizan 1:2 (0:1)
/Mićić 85 - Ožegović 4pen, Tavamba 78/

Nedelja
17.00: (1,85) Čukarički (3,45) Spartak Subotica (4,00)
17.00: (13,0) Mladost Lučani (6,50) Crvena zvezda (1,18)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Emil RockovLazar Zličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara