(©Starsport)
(©Starsport)

Voša testira najčvršću odbranu: Novosađani preko Radnika nišane gornji dom

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.10.23. | 11:36

Stara dama traži povratak na pobednički kolosek na "Karađorđu" (18.00)

Mnogo oscilacija prati Vojvodinu od početka nove sezone, kako po pitanju igre, tako i rezultata. Ponadali su se navijači novosadske Stare dame da su njihovi ljubimci konačno uhvatili pravi ritam nakon što su vezali dve pobede, nad Javorom (2:1) i IMT-om (2:1), ali je pre odlaska na reprezentativnu pauzu usledio hladan tuš u Novom Pazaru (1:3), kao poruka da imaju pune ruke posla pred nastavak trke u Mozzart Bet Superligi.

U taboru novosadskog velikana vlada veliki optimizam, a šef stručnog štaba Novosađana Ranko Popović otkrio je da su njegovi izabranici izuzetno napredovali tokom prethodne dve nedelje i veruje da će deo toga da pokažu protiv Radnika na "Karađorđu" (18.00, TV Arena Sport 1).

Izabrane vesti

Lale jesu igrale dosta promenljivo od starta sezone, ali to se prevashodno odnosi na mečeve na strani, gde nisu zabeležile nijednu pobedu. Ako je suditi po rezultatima pred domaćom publikom, Vojvodina gura veoma dobro, o čemu govori podatak da je od mogućih 15 bodova u Novom Sadu osvojeno 12. Jedini put Novosađani su praznih šaka na "Karađorđu" u ovoj sezoni ostali u derbiju protiv Partizana, kada su crno-beli rutinski slavili (0:2).

Ipak, nisu ni u svim mečevima u kojima su zabeležili pobede fudbaleri Vojvodine plenili igrom. Retko su demonstrirali kvalitetnu, lepršavu igru, a mnogo puta teškom mukom, posle preokreta, dolazili do skalpa (protiv Radničkog 1923 – 2:1, te protiv Javora oba gola dali u nadoknadi vremena – 2:1).

Stoga je možda konačno vreme da Vojvodina osim trijumfa, koji je imperativ, pokaže i lepu fudbalsku predstavu, ono zbog čega navijači žele da odvoje slobodno vreme i dođu na stadion, odnosno crveno-beli treba da uvere publiku u Srpskoj Atini da zaista imaju potencijal da ostvare visoko postavljene ambicije sa početka sezone.

"Imali smo dve nedelje da se posvetimo radu i bio bih presrećan ako budemo videli deo onoga što su momci radili na treninzima ove nedelje. To kažem sa velikim zadovoljstvom, a potrudićemo se da to u nedelju vidi ceo stadion. Igra, odnos, zalaganje, sve je tokom ove pauze bilo dijametralno suprotno od drugog poluvremena u Novom Pazaru. Bilo je milina gledati ih kako rade. S nestrpljenjem očekujem da vidim da li će ekipa da ponovi to protiv Radnika”, rekao je šef stručnog štaba Stare dame Ranko Popović u najavi meča.

Radnik dolazi u Novi Sad kao dvanaestoplasirani tim, sa devet osvojenih bodova, u ulozi potpunog autsajdera, ali znali su Surduličani i te kako da naprave probleme Staroj dami. Poslednja dva susreta završena su podelom plena, oba puta je bilo 1:1, s tim da je u poslednjem susretu u februaru na "Karađorđu" Nikola Čumić promašio penal za pobedu u sudijskoj nadoknadi. Posle tog kiksa, Novosađani su se rastali sa tadašnjim šefom stručnog štaba Milanom Rastavcem. Vojvodina zapravo na trijumf nad Surduličanima čeka poprilično dugo, više od dve godine, kada su slavili poslednji put u gostima (0:2).

Zna Radnik da bude tvrd orah, a o tome svedoči i činjenica da je ekipa sa juga zemlje u dosadašnjem delu prvenstva primila samo sedam pogodaka, po čemu su najbolja odbrana Mozzart Bet Superlige. Istina, nisu gosti efikasni u napadu (šest postignutih golova), ali će Voša imati zadatak da razbije bedem pred golom Radnika, te da proba da konačno sačuva svoj gol. Jer za razliku od predstojećeg rivala, Novosađani su primili dosad čak 19 pogodaka u deset mečeva, po čemu su druga najgora odbrana Mozzart Bet Superlige, odmah iza "fenjeraša" Železničara iz Pančeva, koji je primio dva gola više.

Napokon trener Lala Ranko Popović može da računa na sve igrače, izuzev Džonatana Bolingija koji otpušten na kućno lečenje. U međuvremenu su se od povrede oporavili levi bek Guram Giorbelidze, kao i Uroš Nikolić koji su duže vreme bili van stroja. Posle manje povrede vratio se i Stefan Đorđević. Prema tome, biće Vošina struka i na slatkim mukama pre svega kada je reč o izboru na poziciji uz levu aut-liniju, jer osim Giorbelidzea i Đorđevića u konkurenciji je i perspektivni Stefan Bukinac, koji je bio najčešći starter na toj poziciji u ovoj sezoni.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Đorđević – Indio, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Ivanović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:0 (0:0)

/Obradović 81/

Napredak - Radnički 1923 1:3 (0:0)

/Bastajić 75 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67/

Spartak - Partizan 0:3 (0:0)

/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

Subota

Crvena zvezda - Javor 3:2 (1:0)

/Skoko 16ag, Olajinka 56, Mijatović 79 - Điga 53ag, Bosić 65/

Voždovac - TSC 1:1 (0:0)

/Burmaz 90+2pen - Jovanović 65/

Nedelja

18.00: (2,10) Mladost Lučani (3,35) Radnički Niš (3,60)

18.00: (1,62) Vojvodina (3,70) Radnik Surdulica (6,00)

Ponedeljak

18.00: (2,60) Železničar (3,25) IMT (2,80)




tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaRanko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara