"nema para u Dinamu"
"nema para u Dinamu"

Vranjanci praznih džepova, nema para ni za put u Šabac! Dinamo pred gašenjem?

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.16. | 16:30

I to je srpski fudbal

nema para u DinamuŠto južnije, to tužnije, kaže ona stara narodna koja možda i najbolje oslikava finansijsku dubiozu u tom delu zemlje nam. Na primeru vranjskog Dinama ova izreka se pretočila u realnost. Predsednik i trener kluba Dragan Antić izjavio je danas da njegova ekipa neće putovati na megdan Mačvi u 13. kolu Prve lige Srbije, pošto u Vranju nemaju para za to.

Čak ni za put to Šapca i nazad, a kamoli za dvodnevni boravak cele ekspedicije.
"Do sada sam parama iz svog džepa finansirao sva gostovanja kluba. Više ne mogu, jer trpim ogroman pritisak u porodici. U lokalnoj samoupravi mi je rečeno da je probijen budžet kluba za ovu godinu i da Dinamo više ne može dobiti ni dinara. Ne mogu to da razumem, jer je klubu odobreno 2.000.000 mesečno i trebalo je da po tom osnovu do sada dobijemo 8.000.000, a dobili smo upola manje", rekao je vidno nervozni Antić na konferenciji za novinare, a prenele Vranjske.

Izabrane vesti

Kako prenose Vranjske, predviđeno je bilo da ekipa u petak oko 14 sati krene za Šabac kako bi bila spremna za meč koji se igra u subotu od 13.30. Ali to se neće desiti. Antić kaže da mu je gradski većnik za sport Nenad Đorđević jasno rekao da Vranje nema novca za sport skup poput fudbala. Čak i da bi zbog krize u budžetu "najbolje bilo da se klub ugasi".
"Ja ne gasim klub, davao sam svoj novac, više ne mogu to da radim, i ljudi iz grada moraju jasno da kažu da im klub više nije potreban. Neka ga oni ugase. Celu ovu priču shvatam kao pritisak na mene, jer ne dozvoljavam da opet u klub dođu oni koji su godinama od Dinama lepo živeli. Prošle godine klub je potrošio 48.000.000 dinara, a mi smo do sada potrošili samo 4.000.000. Obavestiću zajednicu klubova Prve lige da ne putujemo u Šabac iz razloga koje sam naveo", kategorički će Antić, koji je, navode dalje Vranjske, pred novinarima zvao Đorđevića i protestovao zbog izostanka finansijske podrške  klubu.

Ako Dinamo ne otputuje u Šabac, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Mačvu. Klub bi mogao da bude i novčano kažnje, a takmičarska komisija Prve lige Srbije bi mogla i da mu oduzme bodove.


tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara