Vratio se ubica dečijeg lica!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 10:32

Zvanično

Zvanično je: Ole Gunar Solskjer je novi šef stručnog štaba Mančester junajteda, pošto je klub sa Old Traforda potvrdio vest da je legendarni Norvežanin naslednik Žozea Murinja.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a za pomoćnike su određeni Majk Filan, koji je imao izuzetno važnu ulogu u vreme najvećih uspeha pod palicom ser Aleksa Fergusona, Majkl Kerik (bio i u Murinjovom stručnom štabu) i Kjeran Meken.

Izabrane vesti

Čuveni Ubica dečijeg lica se vratio na Old Traford posle deset godina, koliko je prošlo od imenovanja za trenera rezervne ekipe, jasnije je radio u Moldeu, osvojivši dve titule prvaka i jedan Kup Norveške.
Mančester junajted mi je u srcu. Divno je što se vraćam u klub u ovoj ulozi. Radujem se što ću raditi sa izuzetno talentovanom ekipom, kao i što ću sarađivati sa ostatkom stručnog štaba i svima u klubu“, rekao je Solskjer, koji je za Crvene đavole odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova, možda i najznačajniji je onaj iz nadoknade vremena na Nou Kampu kad su Englezi savladali Bajern i osvojili Ligu šampiona 1999. godine (2:1).

Debi Ole Gunara Solskijera planiran je za subotu od 18.30 kad slavni klub gostuje Kardifu, još jednom njegovom bivšem klubu, u 18. kolu Premijer lige.
Ole je klupska legenda, poseduje ogromno iskustvo kao na terenu, tako i u ulozi trenera. Na osnovu svega što je uradio za Mančester znači da zna kako klub živii i diše. Oduševljeni smo što su se i on i Majk Filan vratili u klubu. Sigurni smo da će ujediniti igrače i navijače u drugom delu sezone“, smatra Ed Vudvord, izvršni direktor Junajteda.

FOTO: Reuters


tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara