undefined
undefined

Vrba: Možemo da od revanša napravimo dramu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 20:30

"Partizan je pobedio u Pragu pa očekujem da će igru graditi na pouzdanoj odbrani"...

Iskusni trener Sparte Pavel Vrba govorio je uoči poslednjeg treninga praškog tima na stadionu Partizana i tom prilikom poručio da očekuje zanimljiv fudbal, jer s jedne strane, njegov tim nema šta da izgubi, a s druge, kako je kazao, Partizan će verovatno želeti da svoje navijače obraduje novom pobedom pa će igrati ofanzivno.

O promenama u odnosu na prvu utakmicu u Češkoj Vrba je rekao:

Izabrane vesti

"Moramo da budemo bolji u ofanzivi jer ono u Pragu nije bila naša igra. Dobri smo bili samo u prvih dvadesetak minuta, ali nismo istrajali. Ukoliko budemo igrali kao u tom pozitivnom periodu u prvoj utakmici, mogli bismo da unesemo dramu u ovaj dvomeč".

Na pitanje koliko će mu značiti iskustvo iz prethodnih okršaja s Partizanom, dok je vodio Plzen, Vrba je kazao:

"Nisam siguran da je to važno, ali boravimo u istom hotelu kao tada, igraćemo na istom stadionu... Nadam se da bi i konačan ishod dvomeča mogao da bude isti".

Od crno-belih šef struke Sparte očekuje sledeće:

"Pobedili su u Pragu pa očekujem da će igru graditi na pouzdanoj odbrani, međutim očekujem isto tako da na momente budu ofanzivniji nego u prvoj utakmici. Sigurno bi voleli da obraduju svoje navijače novom pobedom. Mi nemamo šta da izgubimo, tako da bi fudbal mogao da bude uzbudljiv".

Vrba zna da Partizan odmah posle duela s njegovim timom igra veliki derbi sa Crvenom zvezdom...

"Oni sigurno žele dobar rezultat i protiv nas i protiv Zvezde. Nadam se da ćemo im sutra otežati što više i da neće biti u optimalnoj kondiciji u predstojećoj ligaškoj utakmici".

O Partizanovim adutima govorio je u superlativima...

"Njihovi ofanzivci su brzi i sa veoma dobrom tehnikom, vole kontranapade. Moraćemo o tome da povedemo računa, ne smemo da im dozvolimo da urade nešto slično kao kod gola u prvom meču. To je bila situacija gde su pokazali snagu i najveći kvalitet".

Sparta zbog loših vremenskih uslova nije igrala proteklog vikenda. Vrba kaže da to nije loše po njegov tim.

"Bolje je nekada ne igrati nego igrati utakmicu koja ne bi ličila na fudbal. To je bila dobra odluka. Iza nas je klasična nedelja, s jednom utakmicom. Nadam se da ćemo iskoristiti tu prednost", zaključio je iskusni stručnjak.


tagovi

Sparta PragPavel Vrba

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara