David Neres
David Neres

Vreme da Borusija počne da troši 200.000.000: Brz kao Dembele i Obamejan, samo bolje dribla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 10:28

Na meti je David Neres

Meteorski uspon u pravom smislu te reči. Pre samo godinu i po dana David Neres je stigao u Evropu, trebalo je malo vremena da se privikne na nov stil igre, ali kad je pohvatao konce Brazilac je eksplodirao. Ove sezone 14 golova i 11 asistencija, titula najboljeg mladog igrača Eredivizije i nezvanično priznanje navijača: najbolji igrač Ajaksa.

Sve se poklopilo 21-godišnjem desnom krilu, a kad je tako normalno je i da uslede pozivi bogatijih klubova. Prema navodima uglednog De Telegrafa - nikako ne greše tamo sa vestima - već se javila Borusija Dortmund i to sa prilično konkretnom ponudom: 30.000.000 evra!

Izabrane vesti

Međutim, Ajaks je - tačnije legendarni Marka Overmars na funkciji direktora fudbala - kategorički odbio. Možda zato što misle da će Neres vredeti više, možda i zato što žele da posle razočaravajuće sezone zadrže tim i posle pet godina vrate titulu u Amsterdam, a možda i zato što znaju da u Dortmundu ne znaju šta će sa parama.

Dobro, preterujemo malo, ali Borusija je prošle sezone prodala Usmana Dembelea Barseloni za inicijalno obeštećenje od 115.000.000 evra koje bi uz premije moglo da naraste i do 160.000.000, a potom i Pjer Emerika Obamejana Arsenalu za 64.000.000.

A do sada su suštinski potrošili samo deo novca. Zimus je za 21.500.000 evra stigao Manuel Akanđi iz Bazela, odličan je na levom beku iako je stigao kao štoper, još ranije Andrij Jarmolenko i Maksimilijan Filip, obojice su uh ubile povrede, pa Mahmud Daud i Oper Toprak, doduše, oni još pre no što su otišli Dembele i Obamejan.

Ostalo je u šteku, nema sumnje u to. Samo je bitno da se pametno potroši. David Neres bi bio dobra kupovina. I on sam navodno hoće u Bundesligu.  Ali Ajaks ne dozvoljava. Plan je da ovog leta ode samo Hakim Zijeh, ako baš ne budu mogli da izdrže sa Minom Rajolom, možda i Džastin Klajvert.

(FOTO: Action Images)


tagovi

David Neres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara