Fudbaleri praške Sparte (©AFP)
Fudbaleri praške Sparte (©AFP)

Vreme leti, a Sparta i dalje čeka: Previranje u parlamentu koči povećanje kapaciteta Letne za Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 00:22

Zahtev praškog kluba nikako da dođe na red...

Vreme neumitno teče, a praška Sparta čeka odluku parlamenta o otvaranju kapija “Letne” za veći broj navijača za duel sa Partizanom. Prvobitnom odlukom dozvoljeno je da prvom meču šesnaestine finala Lige konferencije prisustvuje svega 1.000 gledalaca, ali se u Sparti nadaju da bi moglo da dođe do promene u poslednji čas.

Odluka je već trebalo da bude doneta, a češki predstavnik i dalje ne zna hoće li njegov zahtev biti usvojen i tako klubu biti omogućeno da pusti dodatne ulaznice u prodaju, ili će biti odbijen. Razloge je bizaran... Opozicione stranke u Češkoj opstruišu rad tamošnjeg parlamenta i blokiraju donošenje odluka, pa tako ni ovaj Spartin zahtev ne može da dođe na dnevni red.

Izabrane vesti

Kako je Republika Češka posegnula za popuštanjem restriktivnih mera, Sparta je pokušala tu situaciju da iskoristi i izdejstvuje puštanje dodatnih karata u prodaju, ali i dalje je na čekanju.

“Žao nam je... Nadamo se da će se neko u parlamentu opametiti i skratiti raspravu, kako bi Vlada potencijalno napravila izuzetak i omogućila većem broju ljudi da prisustvuje utakmici”, rekao je Pavel Vrba na konferenciji za medije, dan uoči duela praške Sparte i Partizana na “Letni”.

Nadali su se u Sparti da bi “Letna” mogla da bude polupuna za duel sa Partizanom...

“Spremni smo da pustimo još karata u prodaju, ali ideja da ćemo od srede uveče do početka meča uspeti da napunimo pola stadiona deluje nerealno. Ipak, spremni smo da pustimo u prodaju još nekoliko hiljada karata”, poručio je Ondrej Kasik, direktor klupskih komunikacija.

Pavel Vrba imao je samo reči hvale za Partizan i sve što je do sada uradio Aleksandar Stanojević sa crno-belima, kako u Evropi, tako i u šampionatu Srbije.

“Želimo da prođemo dalje, a da bismo to uradili potrebno je da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš. Poštujemo Partizan, to je najbolji klub u Srbiji, lider je u prvenstvu. Oni su jaki na lopti, dobri su u ofanzivi, a igrači iz inostranstva ekipi daju na brzini i dinamici u fazi napada. S druge strane, srpski igrači su razigraniji. Poštujemo ih zbog kvaliteta koji poseduju”, rekao je trener praškog kluba.

Sparta će za prvi meč šesnaestine finala Lige konferencije biti lišena za usluge Tomaša Viznera, ali bi na Partizan mogao da udari Ladislav Krejči, koji je zbog problema sa mišićem propustio derbi sa Viktorijom Plzen u šampionatu.

“Verujemo da će biti dobro. On je za nas strašno bitan igrač. To se posebno vidi u teškim mečevima. Protiv Slavije je Krejči bio taj koji je doneo prevagu na našu stranu. Sva je prilika da bi mogao da zaigra, ali to nije definitivna odluka”, zaključio je Pavel Vrba.



tagovi

FK PartizanSparta PragPavel VrbaLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara