Vrhunac drame u Hrvatskoj: Osijek zaustavio Dinamo, raduju se Rijeka i Hajduk

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 19:34

Bez pobednika pred 11.450 gledalaca na Opus Areni - 1:1

Nezapamćena drama u hrvatskom prvenstvu dostiže vrhunac, pošto je proboj Dinama ka vrhu zaustavio Osijek - 1:1 (1:0).

Sastav Zorana Zekića vodio je više od sat vremena na svojoj Opus Areni, ali nije uspeo da osvoji sva tri boda i nanese peti poraz Zagrepčanima. Bod gostima u četvrtom minutu sudijske nadoknade doneo je rezervista Sandro Kulenović.

Izabrane vesti

Ovaj rezultat ostavio je Modre na pet bodova udaljenosti od vodeće Rijeke, odnosno četiri od drugoplasiranog Hajduka. Ekipa Sergeja Jakirovića ima utakmicu manje, ali više nema mogućnost da se nakon njenog odigravanja probije do prve pozicije. Osijek je na četvrtom mestu sa 12 bodova manje od večerašnjeg rivala, a večerašnji remi mu je bio čak deveti u sezoni.

Zekićev tim se hrabro suprotstavio favoritu, što mu se vratilo kroz pogodak Domagoja Bukvića u 26. minutu. Napadač domaćih je iskoristio neodlučnost Ivana Nevistića, a onda preciznim udarcem izazvao erupciju oduševljenja gled 11.450 gledalaca u Osijeku. To nije bilo dovoljno za pobedu Osijeka, ali konačan rezultat i te kako pogoduje Dinamovim najvećim rivalima.

Posle svega viđenog u Osijeku može se reći da je domaćin više zaslužio sva tri boda. Dinamo je pokušavao da se nametne, ali su domaći biti ti koji su stvarali ozbiljne šanse. Da su samo jednu od njih uspeli da iskoriste pitanje pobednika se ne bi dovodilo u pitanje. Ovako, Modri su u samoj završnici zaigrali sa tri napadača, krenuli na sve ili ništa, što im se na kraju vratilo kroz izjednačenje.

Kulenović je samo minut pre izjednačujućeg gola propustio kolosalnu priliku, ali je već u narednom napadu pogodio metu. Utakmica je produžena čak 12 minuta, ali Dinamo nije uspeo da stvori nijednu veliku šansu. Sa druge strane, Anton Matković je dobro šutirao u osmom minutu nadoknade, ali je lopta prohujala pored gola. Mladi napadač je u 85. minutu mogao da razreši pitanje pobednika, ali je Nevistić uspeo da zaustavi, prvo udarac Mejreza, a potom i njegov, čime je udahnuo novi život Dinamu.



tagovi

Dinamo ZagrebOsijek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara