Vučelić o želji Grobara: Ne istupamo iz Superlige! Sudije u državnom aparatu rade odgovorno, a protiv Partizana greše

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.10.18. | 09:25

„Oštećeni smo za najmanje četiri boda“, uverava prvi čovek crno-belih

Miloš Đorđić na odloženom susretu petog kola sa Radom (nedosuđen kazneni udarac posle starta nad Markom Jankovićem), Danilo Grujić i Nenad Đokić na 158. večitom derbiju (priznat gol Ričmonda Boaćija za 1:1, iako nema materijalnih dokaza ni da jeste, ni da nije postignut) , pa Milorad Mažić na Čairu (ruka Radovana Pankova nije bila dovoljna za jedanaesterac)...

Spisak sudijskih odluka na štetu Partizana povećao se do te mere da navijači polako gube i ono malo strpljenja, traže po raznim forumima i društvenim mrežama od uprave kluba da isputi iz Superlige, međutim, prvi čovek Parnog valjka Milorad Vučelić uverava da tako radikalan potez neće povući, iako je i on saglasan sa Grobarima da je tim Zorana Mirkovića oštećen u prvoj jesenjoj etapi.
Evidentno je da smo u poslednjih nekoliko mečeva oštećeni najmanje za četiri boda, što bi značajno promenilo pogled na tabelu Superlige. Kruna svega lošeg što se dešava Partizanu je nedosuđeni penal u finišu prvog poluvremena u Nišu“, predočio je Vučelić u razgovoru sa Večernje novosti.

Izabrane vesti

O propustima arbuitara mnogima u Humskoj 1 ide pena na uši, ali realnih mogućnosti da stvari promene u svoju korist – nema. Pogotovo što su već dve inicijative osvajača Kupa Srbije za uvođenje VAR tehnologije  o ovdašnji fudbal glatko odbijene.
Evidentno je da sudije greše, u poslednje vreme prečesto na štetu Partizana, pa im je zbog toga više nego potrebna pomoć. Da li će to biti uvođenje gol-tehnologije, VAR sistema ili nešto treće, neka odluče oni koji su najpozvaniji. Najviše mi je žao igrača Partizana koji su najdirektniji svedoci ogromne nepravde koja im se nanosi. Postoje čak i neki navijački apeli da Partizan napusti takmičenje. Odgovorno tvrdim da do toga neće doći, već apelujem da naše igrače da na terenu pokažu svojim znanjem da sve zavisi baš od njih“.

Mažić, golman Ristić i Zakarić na susretu Radnički - Partizan

Još koja o „ljudima u crnom“ iz usta prvog čoveka Partizana. Ovoga puta ne samo o njihovoj sekundarnoj profesiji.
„Opšte je poznata stvar da većina naših fudbalskih arbitara, dok nisu na fudbalskom terenu, obavlja vrlo odgovorno svoj redovan posao u nekoj od institucija državnog aparata. Zbog toga je prilično nelogično da na isti takav način ne obavljaju posao i na fudbalskom terenu“.

Osvrnuo se Milorad Vučelić i na incident u loži stadiona Čair, u završnici susreta sa Radničkim.
Elementarna gostoljubivost nalaže da je potrebno da se stvore svi uslovi da se gosti osećaju komotno i bezbedno. Delegacija Partizana je na najbrutalniji način vređana od prvog minuta utakmice i sve je kulminiralo neprijatnim incidentom na kraju“, dodao je, za Novosti, predsednik Partizana.

FOTO: Star sport


tagovi

Milorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara