Savić i Di Marija
Savić i Di Marija

Vujadin Savić o gostovanju u Parizu: Kao trka fiće i ferarija! Nejmar je prepotentan, sudija nas opominjao: Mnogo ste gruba ekipa

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.10.18. | 09:40

„I eto, vidite da su posle nas taj Lion, vredan 350.000.000 evra, dobili sa 5:0“, podseća kapiten Zvezde

Prošlo je 13 dana od gostovanja Crvene zvezde na Parku prinčeva, a meč drugog kola Lige šampiona i dalje izaziva ogromnu pažnju. Ne samo u francuskoj i srpskoj javnosti.

Na ubedljiv poraz sa 1:6, koji je danima bio tema sportskih analiza, duel u Parizu je, od petka veče, poprimio novu dimenziju, objavom čuvenog L’Ekipa da UEFA sumnjiči jednog od visokih funkcionera crveno-belih da je pokušao da uplati 5.000.000 evra na poraz svog tima od pet i više golova razlike.

Izabrane vesti

O ovom drugom delu, klub sa Marakane oglasio se u formi zvaničnog saopštenja, dok je o prvom, onom koji se tiče isključivo terena i sporta, govorio kapiten beogradskog sastava Vujadin Savić za Večernje novosti, čiji je gost bio, važno je napomenuti, pre poslednjih informacija iz Pariza. Otuda je i razumljivo što se držao samo terena.
Iskreno, to jeste jedan od najvećih Zvezdinih poraza, ali on ne može da se poredi sa ranijim neuspesima. Ovo sad nije Liga šamapiona, nego liga bogataša. Sve se radi samo za njih, zato što ekipe poput Parižana mogu da dovedu igrače kao što su Nejmar i Mbape od 220.000.000 i 180.000.000 evra, a mi svi zajedno vredimo 40.000.000... I eto, vidite da su posle nas taj Lion, vredan 350.000.000 evra, dobili sa 5:0. Trebalo bi zato da budemo realni. Jeste težak poraz, na kakav Zvezda nije navikla, ali mislim da je posle njega nama glava ostala uzdignuta“, uverava Savić.

Razliku primetnu na semaforu mogao je štoper Zvezde da uoči i na terenu, tokom sudara sa svetskim asovima.
Deluju veoma moćno. Brži su, tehnički jači. Ja bih i sad, posle svega, opet bio za to da igramo, opet bih voleo da se nadmećemo s njima. Nismo ih se uplašili i nije rezultat 6:1 zato što nas je bio strah. Uzmite ferari i fiću i trkajte se kroz grad, videćemo ko će koga da dobije. Fića može da ga stigne na semaforu, ali će ferari uvek da pobegne. Tako je isto i sa njima. Po trenutnoj formi, verovatno su najbolji tim u Evropi“.

Otkrio je i jednu od anegdota sa Parka prinčeva, sa Nejmarom (strelac het-trika na tom meču) u glavnoj ulozi.
Imao je Brazilac svoje veče, dao nam je tri gola. Sem što je veliki igrač, po ponašanju se vidi da je prepotentan, a i sudija ga je pazio čim bi neko malo oštrije krenuo na njega. Posle sedam-osam minuta utakmice, portugalski arbitar nas je glasno opominjao: „Mnogo ste gruba ekipa, počeću da vam dajem žute kartone“, dodao je Savić, a uvid u statistiku pokazuje da su u beležnici sudije Artura Dijasa završili samo Filip Stojković (68. minut) i Milan Pavkov (75).

Za kraj, podseća komandant Zvezdine odbrane na kadrovske probleme uoči gostovanja PSŽ-u, uz nadu da će na Enfildu (24. oktobar) biti drugačije.
„Većina igrača je bila rovita. Rodić je igrao sa nezalečenim zglobom, Krstičić trpao bolove, ja sam izašao na poluvremenu, jer sam obnovio povredu. Sve se skupilo. Sigurno je da možemo mnogo bolje, to ćemo pokazati na sledećem meču u Liverpulu, iako su oni na istom nivou kao PSŽ. Ova Zvezdina ekipa je prvi put u Ligi šampiona, sem nekoliko igrača nemamo iskustvo i zato svi učimo“, dodao je Vujadin Savić za Novosti.

FOTO: Action images


tagovi

Vujadin SavićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara