Vukadinović zakovao Borac za dno, sledi serija okršaja na život i smrt

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 17:56

Zemun slavio sa 2:1 i praktično osigurao opstanak

Godine sticanja iskustva u češkom fudbalu, pa i avantura u praškoj Slaviji, učinile su svoje. Miljan Vukadinović - čiji je brat Vukadin pod ugovorom sa Spartom, mada trenutno u Zlinu - jednostavno je bio previše za Borac. Gol i iznuđen penal 25-godišnjeg krila bili su Zemunu dovoljni za pobedu od 2:1 u 33. kolu Superlige.

Možda i malo prestrogo za Čačane, s obzirom da posle pogotka Filipa Kneževiča sa penala u 44. minutu domaći nisu igrali posebno kvalitetan fudbal. Naprotiv. Međutim, pred sam kraj meča Vukadinović se stuštio sa boka u centar kaznenog prostora, Marko Marinković, polaznik Zvezdine škole fudbala, postavio je nogu, a iskusniji Vukadinović potražio kontakt i iznudio prekršaj za najstrožu kaznu. Sudija Miloš Đorđić je opravdano pokazao na belu tačku, a Nikola Petković - još jedan od brojnih povratnika u srpski fudbal u Zemunu - sa puno samopouzdanja tukao za konačnih 2:1.

Izabrane vesti

Sa ova tri boda Zemun je vrlo verovatno osigurao novu sezonu u eliti, dok Borac ostaje zakovan na dnu tabele, sa nezahvalnim zadatkom da u naredna četiri kola pokuša da nadoknadi veliki minus i izbori opstanak. A slede dueli sa direktnim rivalima u borbi za opstanak. Već za vikend protiv Javora u Ivanjici, pa Rad i Radnik na stadionu kraj Morave i za kraj gostovanje kod OFK Bačke.

Ne uliva puno optimizma. Igra posebno. Treći poraz u tri utakmice plej-auta.

Superliga, plej-of, 33. kolo:

Sreda

Zemun - Borac 2:1 (1:1)
/Vukadinović 23, Petković 95 - Knežević 44pen/

16.00: (3,00) Mladost Lučani (4,00) Javor (1,90)
18.00: (1,80) Mačva (3,30) Rad (4,50)
18.00: (1,60) Radnik (3,90) Bačka (5,00)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara