Aleksa Vukanović
Aleksa Vukanović

Vukanovićeva peta - čista estetika: Ni na treningu ovako ne ulazi

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.10.18. | 12:40

“Hteo sam da gađam iz prve, kad sam video da neće moći, predomislio sam se“, kaže strelac gola za 1:1 Čarapana na gostovanju kod Partizana

Apostrofirao ga je Zoran Mirković još na konferenciji za novinare dan uoči meča.
Aleksa Vukanović je po mom mišljenju najbolji igrač Napretka“, rekao je Partizanov šef struke.

Dva dana kasnije postalo je jasno koliko je njegova bojazan bila opravdana. Vukanovićeva peta iz 62. minutu zaustavila je crno-bele na putu ka pobedi u 13. kolu Superlige i još jednom potvrdila: Napredak Milorada Kosanovića je streptomicin za Partizan. Već četvrti put uzastopce Partizan ne uspeva da savlada Čarapane. Dobrim delom i zato što Vukanović ima pik na crno-bele. Otom-potom, da se vratimo prvo na tu petu...
Inicijalna ideja mi bila da šutnem na prvu, ’normalno’, ali kad sam video da će to teško ići, pošto je njihov štoper (Svetozar Marković, prim.aut) bio tu onda sam rešio da probam ovako, petom. I sreća pa je ušla baš kako treba. Šutirao sam naravno ’milion’ puta tako na treningu, ali ni na treningu nije ulazila ovako“, kaže Vukanović na početku mini-intervjua za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Uostalom, kad su u pitanju Vukanović i Partizan baš često lopta ulazi tamo gde treba. Vukanoviću je ovo bio četvrti gol u sudarima sa crno-belima. Dva puta je tresao i mrežu Crvene zvezde.
Šta da kažem.Partizan mi izgleda baš leži kao ekipa. Ide mi i protiv Zvezde. Voleo bih naravno da ulazi na svakoj utakmici, ali to ne ide baš tako. Mada ću se potruditi da i to promenim“.

Ove sezone doduše ide lakše nego obično. U prethodnom ciklusu takmičenja Vukanović je bio strelac sedam golova. Ove sezone već šest komada. Tek je 13. kolo. Nije isključeno ni da padne njegov rekord iz prve sezone u Kruševcu kada je postigao 10 golova. Generalno Napredak igra dobro. Možda čak i bolje no što pokazuje plasman i tek sedmo mesto na tabeli. Zašto je to tako?
Jedino što mogu da primetim je da relativno slabije igramo kod kuće. Na gostovanjima se nekako otvorimo pa to izgleda i bolje. Mada ne znam zašto ne uspevamo tako da igramo i u Kruševcu“, u nedoumici je i sam Vukanović.

Slavlje Čarapana posle gola

Ima tu naravno i drugih stvari. Zvaničnici Napretka su se i prošle sezone – sa razlogom da budemo iskreni – žalili zbog brojnih sudijskih odluka na njihovu štetu. Početkom ove sezone finansijser kluba Marko Mišković najavio je i odlazak iz srpskog fudbala. I kad su svi očekivali da će klub potonuti – to se nije desilo.
Jeste, rekao je gazda da više, hajde tako da se izrazim, ne može da trpi ovaj cirkus ovde, ali je nama obećao da će bar do zime biti 100 odsto uz nas. I nemamo mi izbora nego da se ne obaziremo na sve to. Naše je da igramo. Ako želimo da se prodamo naravno, a to ja cilj svih fudbalera u Srbiji“.

Vukanovića takođe. Već dve i po godine je u Napretku. Uvek među boljim igračima u Superligi. Retko se oni koji odskaču toliko zadrže u domaćem prvenstvu.
Zvali su mene i Crvena zvezda i Partizan i hvala im na tome, ali iskreno... Nije da ne bih tamo, samo bih više voleo da odem negde u inostranstvo. Da vidim nešto novo, kako to tamo izgleda, da steknem drugačije iskustvo, a dok se to ne desi savršeno sam zadovoljan ovde u Kruševcu. Imam perfektne uslove u Napretku, a nazire se i to neko inostranstvo koje vijam“.

Aleksa Vukanović, kandidat za gol sezone u Superligi. Izgubiće srpski fudbal kada jednom i bude otišao, ali kao i u mnogim drugim slučajevima – neminovnost.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara