Vulgarnost, egoizam, katastrofa...

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.06.18. | 10:29

Brazilski mediji nemaju milosti prema prvoj zvezdi svog tima

Samo nekoliko minuta po okončanju meča Brazil - Švajcarska i neočekivanog remija (1:1), novinare je najviše zanimao komentar Nejmarovih saigrača na njegovu partiju. Filipe Kutinjo nije imao šta da zameri: "Iza njega je odlična utakmica, biće naš ključni faktor na ovom prvenstvu".  

Slične odgovore dala je većina igrača, ali to nije sputalo brazilske kolege da iz svih oružja udare po prvoj zvezdi njihovog tima. Tamošnji vodeći mediji, pa i pojedini stručnjaci, komentatori, osuli su drvlje i kamenje za napadača Pari Sen Žermena. 
"Nejmar je bio prava katastrofa", kazao je Arnaldo Ribeiro sa brazilskog ESPN-a. "Odigrao je neprihvatljivo loše i trebalo je da bude zamenjen. Brazil ima dovoljan kolektivni kvalitet da može na taj način da dobije utakmicu, ali on je bio odlučan da sam dobije ovu partiju. U redu, ako je to opravdanje - nedavno je izašao iz teške povrede. Međutim, Nejmar baš ništa nije učinio za tim. Bilo bi bolje da je umesto njega ušao Daglas Kosta. I ne znam zašto se to nije i dogodilo".    

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac Brazila (1995-1999) Ze Elijas takođe nije štedao prvu vedetu...
"Egoizam, mnogo grešaka... Kao da je zaboravio da igra za tim, predugo je držao loptu".  

Globoesporte počastio je Nejmara ocenom 5,5. Dakle, neprelaznom, uz komentar:
"Zloupotreba individualnih predstava. Bio je daleko od nivoa koji je pokazao na poslednja dva pripremna meča. Glavom je igrao tek pred kraj meča". 

Osvaldo Paskoal sa brazilskog Foks sporta bio je možda i najradikalniji...
"Način na koji je Nejmar igrao je vulgaran. Neverovatno da Tite nije pružio šansu Kosti"

List O Tempo direktno je optužio:
"Nejmar je glavni razlog zbog kog Brazil nije pobedio", napisao je Tijago Nogeira i taksativno naveo niz grešaka koje je brazilska "desetka" napravila tokom premijernih 90 minuta na Svetskom kupu. 

Na stranu stajling (frizura pre svega), koji bi se sigurno našao na udaru modnih stručnjaka...

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Nejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara