Fabio Silva (©AFP)
Fabio Silva (©AFP)

Vulvsi razbili kasu za Himenezovog naslednika: Tek napunio 18, u Portu odigrao 800 minuta i postaje najskuplje pojačanje u istoriji kluba!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 15:40

Da li to znači da Meksikanac ide?

Sportski sektor Vulvsa ne odustaje od stare, dobre i mnogo puta isprobane prakse da svoje redove pojačava portugalskim fudbalerima. Ima u tome najviše zasluga superagent Žorž Mendeš koji vedri i oblači na stadionu Molino, ali bez obzira na njegov uticaj Vulvsi gotovo da ne greše kada dovode pojačanja iz zemlje aktuelnog prvaka Evrope!

Da je to zaista slučaj potvrđuje i poslednja akvizicija Vukova! Portugalski Rekord piše, a Fabricio Romano potvrđuje da su Vulvsi dogovorili transfer 18-godišnjeg bisera Fabija Silve i to za 40.000.000 evra i bonuse!

Izabrane vesti

Momak koji je sredinom jula napunio 18 godina postaće tako najskuplje prodati tinejdžer sa stadiona Dragao, a biće i među pet najvrednijih prodaja u istoriji kluba. Zbog fiksnog dela obeštećenja sigurno će stati rame uz rame sa Hulkom kada je prelazio u Zenit i Radamelom Falkaom kada je išao u madridski Atletiko, a zavisno od bonusa moao bi čak da dosegne vrednosti transfera Hamesa Rodrigeza u Monako i Elijakima Mangale u Mančester Siti za po 45.000.000 evra, te neznatno ispod Edera Militaa za koga je Real Madrid prošle godine platio 50.000.000 evra.

Fabio Silva je član prvog tima Porta samo godinu dana! Seržo Konseisao prepoznao je u njemu veliki talenat i pružao mu priliku s vremena na vreme, a iako je odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, na terenu je proveo nešto manje od 800 minuta. I pored toga skupio je tri gola i dve asistencije u zvaničnim utakmicama.

U Vulvsima ga čeka ugovor na pet godina i praktično ga samo formalnosti dele od premijerligaškog dresa. Lekarski pregledi zakazani su za početak naredne sedmice, kada će zvanično postati najskuplje pojačanje u istoriji kluba!

Trenutni rekorder i dalje je Raul Himenez, a pitanje koje najviše interesuje celu fudbalsku Evropu glasi – da li Silvin dolazak znači i da je Meksikanac završio svoje na stadionu Molino? Raul Himenez se povezivao sa nekoliko evropskih velikana, a poslednje sa Juventusom koji se ipak odlučio za varijantu gde neće morati da plati basnoslovno obeštećenje i to u liku Luisa Suareza

Sama vest da je Fabio Silva nadomak Vulvsa mnoge je iznenadila, a pogotovo kada je otkriveno za koju sumu novca Portugalac stiže na Molino. Odmah se kroz misli provukao scenario Benfikinog čuda od deteta Žoaa Feliksa koji nije imao baš najbolju debitantsku sezonu u Atletiku. Istina, Fabio Silva biće plaćen gotovo tri puta manje novca, ali svakako će etiketa najskupljeg pojačanja u istoriji kluba nositi određeni teret sa sobom...



tagovi

Fabio SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara