Vil Grig (©Reuters)
Vil Grig (©Reuters)

Will Grigg's on fire: Česterfild posle istorijske sezone obezbeđuje promociju u četvrti rang

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.24. | 13:59

Odvijačima dovoljan i bod u Halifaksu da osigura osvajanje Konferencije

Sa šansom da osigura osvajanje titule u Nacionalnoj ligi i obezbedi direktnu promociju u Ligu 2, Česterfild će u sredu otputovati na Šej stadion da bi se borio protiv Halifaksa (20.45). Samo bod je dovoljan popularnim Odvijačima da bi se pomerili van domašaja na vrhu tabele sa šest utakmica do kraja, dok će se njihovi domaćini truditi da se domognu mesta u plej-ofu posle uzastopnih pobeda.

Pošto je u finalu plej-ofa prošle sezone propustio ulazak u četvrti rang engleskog fudbala, Česterfild je uživao u istorijskoj kampanji u pokušaju da se ponovo popne na na nivo iznad, i sada je na korak do cilja. Zauzima vrh Nacionalne lige osvojivši 92 boda u dosadašnjih 39 utakmica. Tik da se pomene, postigao je čak 95 pogodaka.

Izabrane vesti

Od tih mečeva ekipa trenera Pola Kuka je ostvarila 25 pobeda, uključujući 11 u rasponu od 12 mečeva između kraja novembra i početka februara da bi se maknula iz vidokruga najbližih pratioca, pre nego što će se u narednim sedmicama suočiti sa malo težim nizom duela i ponekim kiksevima. Posle poemnute serije desio se loš period sa samo jednom pobedom u pet kola, i to sa 2:0 u gostima kod drugoplasiranog Barneta.

Odvijači su se vratili iz neuobičajeno lošeg niza sa dve domaće pobede nad Fajldom i Oksford Sitijem ranije u martu, sa Armandom Dobrom, Majkom Džonsom, Vilom Grigom i Ešom Palmerom u kao strelcima u trijumfu od 4:1 u prvom i Grigom i Tomom Nejlorom u slavlju od 2:0 nad Oksfordom. U prošlom kolu Česterfild je remizirao 2:2 u gostima sa Oldamom.

20.45: (3,25) Halifaks (3,35) Česterfild (2,10)

Grig bi trebalo da se vrati u špic navale, pošto je postigao 23 ligaška gola do sada i trenutno je drugi strelac lige, iza Pola Mekaluma iz Istlija sa 30 pogodaka. Nekadašnji reprezentativac Severne Irske, koji je tresao mreže kao od šale noseći dres Vigana od 2015. do 2019, postao je svojevremeno globalni hit zahvaljujući navijačima Latiksa. Skoro da nema ko nije čuo obradu legendarnog hita Gale iz 90-ih godina prošlog veka "Freed from desire", koju su fanovi Vigana proslavili prepevavši je u "Will Grigg's on fire, your defence is terrified" - u prevodu "Vil Grig gori, vaša odbrana je prestravljena".

Da li su defanzivci Halifaksa preplašeni videće se večeras, kada ovaj tim ima za cilj da produži impresivnu formu. Posle niza od šest mečeva bez slavlja koji je kulminirao sa tri uzastopna poraza od kraja januara do početka februara, ekipa trenera Krisa Milingtona je izgledala ograničeno na sredinu tabele sa 41 bodom na tabeli iz 31 meča. Ipak, stvari su se od tada preokrenule i Halifaks se etablirao kao ozbiljan kandidat u borbi za plej-of.

Halifaks je pobedio u šest od sedam poslednjih utakmica u petom rangu Engleske, prvo zabeleživši uzastopne trijumfe nad Dorking Vonderersima, Mejdenhedom, Vokingom i Dagenhamom i Redbridžom, pre nego što je izgubio sa 2:0 na gostovanju Bromliju.

Brzo se tim vratio na pobednički put savladavši Boram Vud sa 2:1 na domaćem terenu, zahvaljujući golovima Florenta Hotija i Luka Samerfilda, pre nego što je poslednji put gostovao Oksford Sitiju u nedelju i radovao se sa 2:0.

Pošto se sada popeo na deveto mesto i pomerio se na samo jedan bod od zone doigravanja sa osam mečeva do kraja, Halifaks se sigurno postavio u jaku poziciju. To, međutim, neće biti lak zadatak, pošto lider stiže na stadion Šaj sa ciljem da obezbedi titulu u ligi.

ENGLESKA 5 - ZAOSTALI MEČ 35. KOLA

Sreda

20.45: (3,25) Halifaks (3,35) Česterfild (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 5Engleska konferencijaČesterfildVil GrigHalifaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara