Aleksandra Krunić (© AFP)
Aleksandra Krunić (© AFP)

Za Aleksandru Krunić je drugo kolo Rolan Garosa maksimum

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 12:15

Naša teniserka ispala od Veronike Kudermetove

Ostaće drugo kolo najviša tačka do koje je stigla Aleksandra Krunić na Rolan Garosu. Drugi put u karijeri igrala je ovu rundu takmičenja i opet je ispala. Pre tri godine igrala je napet meč sa Lesijom Curenkom i položila oružje tek na razliku u trećem setu (9:11), dok u okršaju sa još jednom predstavnicom istočnog bloka nije bilo toliko neizvenosti. Veronika Kudermetova iz Rusije je prilično lako slavila 2:0 (6:3, 6:3) i time okončala učešće Srpkinje na drugom gren slemu sezone.

Meč u Parizu trajao je kraće od sat vremena, a u njemu je Kudermetova u svim segmentima dominirala. U prvom setu se Aleksandra držala do 2:3, ali je onda posustala i to se ispostavilo presudnim da izgubi tu deonicu. Delovalo je da je to ostavilo posledice, slabo je otvorila i drugi set, pretrpela dva brejka i usmerila meč na put bez povratka. Za ceo meč Krunićeva je samo jednom došla u situaciju da oduzme servis Ruskinji. Sve u drugom setu, kad je gubila 1:4, imala četiri brejk lopte i na kraju smanjila rezulat. Nedovoljno za preokret.

Izabrane vesti

Kudermetova je bolje servirala (četiri asa, naspram nijednog Krunićeve), osvojila više poena posle ubačenog prvog servisa, kvalitetnije riternirala, odnos u vinerima bio je na njenoj strani i još kad se ima u vidu da je Aleksandra napravila više neiznuđenih grešaka postaje jasno zašto je izgubila meč.

Posle njega učinak Krunićeve na grend slem turnirima je 11 pobeda i 20 poraza. Na suprotnoj strani, Veronika Kudermetova je sedmi put uzastopno slavila u drugom kolu velikih takmičenja, njena naredna protivnicima biće Paula Badosa iz Španije koja je savladala Slovenku Kaju Juvan (7:5, 3:6, 6:2).



tagovi

Aleksandra KrunićAleksandra KrunićTenisWTARolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara