Za Borjana stižu dve ponude od 3.000.000 evra! Zvezda pred velikom odlukom

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 09:54

Golman još nije produžio ugovor sa Crvenom zvezdom

Dani velikih odluka u Crvenoj zvezdi, a jedna od najvećih bi trebalo da bude status Milana Borjana. Sjajni golman bi mogao da napusti crveno-bele iako ga je generalni direktor Zvezdan Terzić etiketirao kao jednog od igrača koji su nezamenjivi i nisu na prodaju.  

Kako MOZZART Sport saznaje, reprezentativnog golmana Kanade žele jedan klub iz Saudijske Arabije i jedan klub iz Francuske. Zvanične ponude tih klubova još nisu stigle na Marakanu, ali hoće uskoro i tada će rukovodstvo crveno-belih biti na mukama da preseče. Očekuje se ponuda vredna oko 3.000.000 evra koja će klub sa Marakane staviti na iskušenja.

Izabrane vesti

Da bi Crvena zvezda zadržala Borjana, moraće da se potrudi i oko njegovog novog ugovora. Aktuelni ugovor mu formalno ističe narednog leta, ali će se automatski produžiti u toku sezone kada pređe granicu od 66 odsto odigranih mečeva u sezoni. Međutim, plan je da se jednom od najboljih pojedinaca Milojevićevog tima revidira taj ugovor. Borjan po primanjma (oko 200.000 evra po sezoni) ne spada među plaćenije fudbalere u timu, iako je na terenu bio jedan od stubova uspeha u poslednjih godinu i po dana. U Ligi šampiona je svakako bio najzapaženiji Zvezdin pojedinac…

Zvezda je već dala Borjanu ponudu za nastavak saradnje, pre toga odbila ponude u rangu od 2.000.000 evra, ali je pitanje da li će doći do potpisa novog ugovora. Borjan (za sada) nije prihvatio novu ponudu i pitanje je da li će je i prihvatiti. Visina Zvezdina ponude nije poznata, ali čim je sjajni golman nije prihvatio do sada, to bi trebalo da znači da je očekivao bolje uslove.

Ako Borjan ne prihvati ponudu za novi ugovor ili ako Zvezda tu ponudu ne poboljša, onda je scenario rastanka u januaru vrlo moguć. Ponude od oko 3.000.000 evra bi se razmatrale na Marakani jer bi to bilo najbolje rešenje za sve. Borjan bi u inostranstvu dobio finansijske uslove kakve je očekivao na Marakani, a Crvena zvezda bi zaradila na njegovoj prodaji. S obzirom da je došao bez obeštećenja, da je napunio 31 godinu i da bi ušao u poslednju godinu ugovora, njegova prodaja iz finansijskog ugla bi delovala isplativo.

Međutim, ono što je Borjan znači na terenu i u svlačionici crveno-belih bi bilo teško nadoknadivo. Pored odluke o Borjanovoj sudbini, Crvena zvezda ovih dana odlučuje i o budućnosti još nekolicine aktuelnih prvotimaca. Za Miloša Degeneka je od saudijskog Al Hilala takođe stigla ponuda od 3.000.000 evra, Vujadin Savić ima ponudu Trabzona... 

Ako bi došlo do odlaska Borjana, na gol Crvene zvezde bi stao dosadašnji reuzervista Zoran Popović, a njegova altrrnativa bi najverovatnije bio Nikola Vasiljević iz Radnika. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara