Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa

Za osvetu prodaje dušu đavolu: Duga istorija sukoba Ben Arfe i Emerija – baš je lično

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.02.19. | 17:18

Sudar Rena i Arsenala biće mnogo uzbudljiviji no što bi se isprva učinilo

Naizgled ne toliko uzbudljiv sudar, biće ih i boljih u osmini finala Lige Evrope. Ili možda nije baš tako? Ako pitate Francuze teško da će bilo koji drugi dvomeč biti protkan sa toliko emocija kao dueli Arsenala i Rean. Samo je jedan čovek dovoljan za to. Hatem Ben Arfa. I njegova mržnja prema Unaju Emeriju, koji ga je prognao iz Pari Sen Žermena. Kako je to jedan navijač duhovito primetio: “Prodaće dušu đavolu samo da bi baš protiv Emerija odigrao utakmicu života“.

Bez obzira na to što je Ben Arfa, barem prema dostupnim informacijama, prvi započeo. Posle onog čuvenog ispadanja od Barselone uprkos pobedi Pari Sen Žermena od 4:0 u prvom meču Ben Arfa je, prenosi ugledni Frans fudbal, Emeriju u lice rekao da je toliko loš da  ni sa najboljim timom na svetu nikad ne bi mogao da prođe četvrtfinale Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ben Arfa protiv Barselone nije ni ulazio u igru. U prvom meču posle eliminacije odigrao je dva minuta protiv Lorijana. I nikad više ni minut za PSŽ. Toliko ga je zamrzeo Emeri da sledeće sezone nije hteo da mu da ni minut na terenu, pa se Ben Arfi ne piše titula iz sezone 2016/2017.

Umeo je i Ben Arfa da uzvrati. Pre celom svlačionicom je imitirao Baska kako na francuskom izdaje uputva igračima. Za rođendan je naručivao pice za celu ekipu, iako je njima bilo zabranjeno da jedu nezdravo. Sve vreme se trudio da provocira Emerijev strušni štab. Čuven je snimak kada u tunelu govori Emerijevom pomoćniku Huanu Karlos Karsedu da ne viče toliko.
Boli me glava od tebe. Mnogo se dereš. Pusti nas da igramo. Što se dereš tako?“, pitao je drčno Ben Arfa.

Unaj Emeri

I uporno je odbijao da ode. Patrik Klajvert ga je molio da ide u Fenerbahče, jer ga “trener ne želi“. Kasnije je bila dogovrena i trampa: Žan Mišel Seri i novac u zamenu za Ben Arfu. Čak je i Mario Baloteli zvao Ben Arfu da mu se pridruži u Nici, sve je bilo utanačeno, Hatem je odbio. Dani Alves je molio sportskog direktora Antera Enrikea i Maksvela da Ben Arfu vrate u prvi tim, zvao ga je “Fenomeno“, ali jok, ništa nije moglo da smekša Emerija.

Istina je da ga nije voleo od prvog dana. A istog dana su stigli u Pariz. Već na jesen 2016. je iziritiran Ben Arfinom sebičnošću uzviknuo: “Prestani da se ponašaš kao da si Mesi. Ti nisi Mesi“.

I nije. Ali ume da bude opasan kao Mesi kad mu se igra. Kike Setjen, Betisov šef struke, ovako je to objasnio posle ispadanja od Rena.
To nije tek tamo neki tim, to je sjajan tim. Dobro organizovan sa brzim i atletskim igračima. A kvalitet Ben Arfe? To ne može da se izmeri! Sve je radio kako treba. Vrhunski fudbaler. Spektakularan fudbaler“.

Spektakularan i silno motivisan. Unaj Emeri ne mora da lomi glavi. Zna već na koga treba da obrati pažnju.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Unaj EmeriHatem Ben Arfa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara