Migel Almiron (Reuters)
Migel Almiron (Reuters)

Za plasman u Ligu šampiona, davljenici ne smeju da otkidaju bodove: Njukasl centimetri delili od poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 20:34

Peti remi Svraka u poslednjih šest prvenstvenih utakmica

Još otkako su početkom prošle godine klub preuzeli prebogati vlasnici iz Saudijske Arabije, bilo je jasno kakve su ambicije Njukasla. Meta u aktuelnoj takmičarskoj godini jeste Liga šampiona, Svrake su maltene od starta u zoni koja garantuje elitno evropsko takmičenje, ali da bi i posle 38. rundi bili među četiri najbolja kluba Engleske davljenici, odnosno timovi što se bore za opstanak moraju da padaju kao domine, a ne da vam otkidaju bodove. Ipak, mučenje sa članovima dojeg doma Premijer lige prečesto se događa Njukaslu u poslednjih mesec, dva. Večeras, u 23. kolu mu je odoleo i 19-plasirani Bornmut - 1:1.

Ekipa Edija Haua je remizirala pet puta u poslednjih šest mečeva, od mogućih 18 osvojila je svega osam bodova. A ako izuzmemo Arsenal, u koštac se hvatao uglavnom sa rivalima slabijeg kvaliteta, ali nije srušio ni Lids, ni Kristal Palas, niti Vest Hem, a večeras ni Bornmut, zvanično najporozniju odbranu engleske elite.

Izabrane vesti

Imali su šansi gosti da maksimalno iskoriste kiks Totenhema protiv Lestera i petoplasiranom timu na tabeli šmugnu na četiri boda prednosti uz utakmicu manje. Ovako su debakl Sparsa od Lestera iskoristili tek delimično. Na kraju su mogli da ostanu i bez tog jednog boda budući da je Dominik Solanke proturio loptu pored Nika Poupa. Golman Njukasla već je bio savladan, ali je Kijeran Tripije uspeo da je zaustavi na gol liniji i spreči, gotovo izvestan poraz svog tima.

Dugo je Njukaslova odbrana bila u velikoj seriji utakmica bez primljenog gola, a večerašnja je treća uzastopna na kojoj Svrake nisu uspele da sačuvaju mrežu. Za to su se večeras postarali Dango Utara i Marko Senesi. Letošnje pojačanje Bornumuta je spustilo loptu glavom na drugu stativu, a tamo se odbrani gostiju iza leđa zavukao argentinski štoper pogodivši praznu mrežu.

U smiraja prvog dela, završnicu akcije u režiji Šona Longstafa pratio je Migel Almiron, došavši tako do 10. prvenstvenog gola ove sezone. Paragvajcu je to pošlo za rukom na 22. utakmice i neverovatno zvuči da ove sezone ima više pogodaka nego u prve četiri sezone, odnosno na prvih 110 utakmica u dresu Njukasla!

U drugom poluveremenu Njukasl je bio agresivniji rival, želeo je ceo plen, ali nije uputio previše konkretnih udaraca ka golu Neta. Najozbilji pokušaj Longstafa Brazilac je zaustavio u 71. minutu i tako pomogao timu da osvoji veliki bod. Bila je ovo sedma uzastopna utakmica bez pobede za Bornmut u Premijer ligi, ali bi Trešnjicama remi sa Njukaslom mogao da bude putokaz kako do preživljavanja u Premijer ligi.


PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 1:1 (1:1)

/Emerson 28 – Feliks 16/

Arsenal - Brentford 1:1 (0:0)

/Trosar 66 - Toni 74/

Kristal Palas - Brajton 1:1 (0:0)

/Tomkins 70 - Marč 63/

Fulam - Notingem Forest 2:0 (1:0)

/Vilijan 17, Solomon 88/

Lester - Totenhem 4:1 (3:1)

/Mendi 23, Medison 25, Iheanačo 45+4, Barns 81 - Bentankur 14/

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Alkaraz 24 - Bednarek 73ag, Žoao Gomeš 87/

Bornmut - Njukasl 1:1 (1:1)

/Senesi 30 - Almiron 45+2/

Nedelja

15.00: (4,20) Lids (3,60) Mančester Junajted (1,95)

17.30: (1,25) Mančester Siti (6,75) Aston Vila (13,0)

Ponedeljak

21.00: (1,58) Liverpul (4,20) Everton (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslMigel Almiron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara