Zahvalni Vladan Milojević o lekcijama iz grupe smrti: Ponovo bih birao iste rivale; verujte, ovakvi igrači treba da koštaju i više

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.12.18. | 00:25

“Ako hoćete da napredujete morate da igrate sa najboljima, a ja sam i posle žreba rekao, a i sad ću, da bih opet izabrao ovakvu grupu“, zadovoljan je šef stručnog štaba Crvene zvezde

Nema euforije. Ni razočaranje. Više sabiranja utisaka. Trajaće danima. Nedeljama. Toliko je toga Vladan Milojević mogao da vidi za ovih nekoliko meseci u Ligi šampiona. I zato je posle poraza od Pari Sen Žermena trener Crvene zvezde sasvim jasan.
“Ako me pitate da li bih želeo ponovo da budem u ovakvoj grupi, ja bih rekao da“, kaže Milojević i priču o utakmici sa Parižanima odvodi u sasvim drugačije vode.

Jer nije ta jedna utakmica bitna koliko celo more tih utisaka iz premijernog izdanja crveno-belih u Ligi šampiona. Zato uprkos porazu od 1:4 zadovoljstvo primetno u Milojevićevom tonu.
“Privilegija je igrati protiv Pari Sen Žermena, Liverpula i Napolija, da ne umanjim ostale. Pričamo o rangu Reala, Barselone... Tri kluba iz liga petice. Tri sasvim različite ekipe, drugačije dosta. Nemamo sada vremena da pričamo o tome koliko su u stvari dobri, ali iz svake utakmice smo izašli dosta zrelije zrelije. Ovo su sve ekipe koje su formirane i pravljenje za osvajanje Lige šampiona. Evo danas možda tri Francuza na terenu, mi imao četiri ili pet stranaca u klubu... Pravljeni su za osvajanje Lige šampiona. I da se ja pitam sve bi ove tri ekipe prošle dalje“, hvali Milojević rivale svestan koliko će svi oni Zvezdu učiniti boljom.

Izabrane vesti

“To morate da doživite, da osetite moć ovakvih ekipa. Ako želite da učite, ako ste pravi, iskreni prema sebi, onda morate da shvatite da možete da učite samo od boljeg od sebe. I bez obzira na sve ove poraze, svesni smo da taj proces mora da bude bolan... Mi imamo taj preveliki respekt, videlo se to i večeras, ali ja sam svestan da to moram da prođem sa mojim igračima. Koliko god sve analizirali moramo sve to da doživimo“.

Iz svake Milojevićeve reči izvire i njegovo oduševljenje rivalom, more sitnih detalja koje su svi u Zvezdi prvi put iskusili. Krenimo od igrača...
“Znam da možda kad običan čovek gleda to preko TV ekrana, pa se možda zapita da li svi ovi fudbaleri protiv kojih smo igrali baš ovoliko koštaju. Ali verujte mi – to su te cene, možda čak i premalo primaju. Vidi se njihova moć. I mi ćemo kao klub u daljem skautingu tražiti takve igrače, sa takvim karakteristikama“.

A šta je konkretno najveća lekcija koju je sam Milojević izvukao?
“Možda to što smo svi zajedno, stručni tim i ja, sa analitičarima, apsolutno bili spremni za ovako nešto, u smislu pretpostavki kako će protivnici da igraju. E sad, možete vi sve da predvidite, da kao doktor prepišite recept, ali to ne znači da ste pronašli lek. Ali me raduje ta potvrda koju sam dobio, da je ovo što igraju ove tri ekipe neka tendencija fudbala, ono ka čemu fudbal ide. Neko prelivanje sistema, nema više klasičnog sistema, dalje menjanja u zavisnosti od igrača... Sve je to dobra i interesantna lekcija za sve nas“. 

O samoj utakmici, Milojević vrlo koncizno. Meč iseckan na više faza...
“Mislim pre svega na prvo poluvreme, jednostavno je trebalo da budemo hrabriji, da pokušamo da kroz posed izađemo iz presinga Parižana. Nismo uspeli, previše smo lako gubili lopte. Taj prvi gol, iz neke tranzicije, izgubljene lopte, da ne pričam da li je bio faul ili ne, kad ostavite prostor ovakvim igračima teško se braniti. U drugom poluvremenu smo bili hrabriji, pokušali da ubacivanjem dva sveža igrača pritisnemo koliko god možemo, ali došao je taj treći gol, koji ne smete nikako da primite, a ne na ovom nivou. Posle se bilo teško vratiti“.

Za kraj...
“Bilo je naravno stvari koje nisu funkcionisale dobro, dugo nismo bili na velikoj sceni, a ovde se svaka greška plaća što u domaćem prvenstvu nije uvek tako, ali ovo iskustvo će nam mnogo pomoći za dalja evropska takmičenja.Svaka čast i našim navijačima, tri prelepe atmosfere smo imali, i Beograd i Srbija su se predstavili u pravom svetlu. I po ko zna koji put: hvala mojim igračima. Ovo treba da doživite“, završio je zahvalni Milojević.

Foto: MN press


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara