Ubljani slave gol na Banjici (Foto:Starsport)
Ubljani slave gol na Banjici (Foto:Starsport)

Zakuvalo se u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije: Železničar iskoristio kiks Zvezdine dece, momak iz Gane poharao Banjicu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 15:20

IMT slavio protiv oslabljenog Trajala 3:2

Sve je ukazivalo da će to biti trka dva konja. Ali Železničar iz Pančeva je od ovog popodneva legitiman kandidat za direktan ulazak u Mozzart Bet Superligu. Ekipa iz Južnog Banata je slavila na svom terenu protiv Novog Sada i upotpunosti iskoristila neočekivani poklon iz Loznice. Tamo je motivisani domaćin došao do prve pobede od 8. oktobra, pošto je bio bolji od zahuhtalog Grafičara (2:1).

Železničar se sada izjednačio na drugoj poziciji sa Grafičarom i trenutno ima tri boda manje od lidera IMT-a, koji je rutinski slavio protiv Trajala 3:2.

Izabrane vesti

Grafičar je u odličnom rasploženju otišao na noge Loznici. Zeleni su patili, ali su danas odigrali jedan od najboljih defanzivnih mečeva u sezoni. Ako ne i najbolji. Imali su domaći i pomoć sreće, čupao ih je i rasploženi golman, ali su vešto u prvom poluvremenu iskoristili svaku šansu za gol. Poveli su pogotkom Vićentijevića i odlične akcije kapitena Komarčevića.

Ubrzo je Grafičar uzvratio udarac. Strelac je bio Kaluđerović na asistenciju Jovana Mituljikića. Bili su Ljubičasti dominantni u polju, ali je težak teren pogodovao Lozničanima u defanzivnim zadacima. Sa druge strane odbrana Ljubičastih je ubrzo još jednom popustila. Posle prekida strelac je bio Martinkević.

Bilo je to sve, jer je u nastavku Loznica igrala veoma dobro i zadržala prednost.

Železničar se u potpunosti izjednačio sa Grafosima. Tim iz Pančeva ima identičan skor kao Zvezdina filijala. Za taj rezultat danas protiv Novog Sada im je bio potreban pogodak Aleksandra Đorđevića u 54. minutu.

Jedinstvo sa Uba je slavilo kao gost na Banjici. I to zahvaljujući sve boljem mladom reprezentativcu Gane. Upravo je pomenuti mladić dao dva gola za deset minuta i ispisao ime pobednika. Do pobede je došao i IMT i osamostalio se na čelu tabele Prve Mozzart Bet Ligi Srbije.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Subota

IMT - Trajal 3:2 (1:0)

Loznica - Grafičar 2:1 (2:1)

Rad - Jedinstvo Ub 1:2 (0:1)

Radnički SM - Radnički Novi Beograd 2:1 (1:0)

Železničar - Novi Sad 1:0 (0:0)

Metalac - Inđija 1:1 (0:0)

Nedelja

13.00: (2,60) Zlatibor (2,95) OFK Vršac (2,80)

15.00: (1,83) Mačva (3,25) Sloboda (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

IMTGrafičarMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara