Zašto je propao transfer Svete Markovića u Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 14:28

Problem je nastao oko plate

Činilo se da je sve utanačeno. Svetozar Marković je trebalo da inostranu karijeru započne u Olimpijakosu i da pride Partizanovu klupsku kasu oplemeni sa 1.500.000 evra. Međutim, umesto zvanične potvrde izgledalo je već ugovorenog transfera posao je propao, a Marković, za sada, ostao član Partizana.

Crno-beli su, to se zna, prihvatili obeštećenje, iako su isprva tražili 2.500.000 evra, ali želje su jedno, a tržište nešto sasvim drugo. Ispostavilo se na kraju da su želje i realnost dve strane medalje i kad je plata u pitanju. Prema našim informacijama iz Grčke, Marković se naime nadao da će u Atini dobiti ugovor sa platom od oko 300.000 evra godišnje, dok je Olimpijakos nudio oko 150.000 što je suma koju značajno prebacuju i pojedini igrači Partizana. Doduše, Marković je, kao i većina omladinaca koji tek prave prve korake u seniorskom timu, do sada primao svega 18.000 evra.

Izabrane vesti

To je ipak samo prvi ugovor, rapidni skokovi se očekuju u budućnosti, pa se i mladi defanzivac nadao nešto jačoj zaradi u inostranstvu. Moraće međutim da bude strpljiviji. Mada Markovićev menadžer Darko Ristić ne želi da priča o konkretnim sumama, priznaje da je igrač dobio manje od onoga što je priželjkivao. Uz napomenu da i dalje postoji mogućnost da se dve strane pronađu negde na sredini.
Nudili su stvarno male uslove za igrača, verovatno misleći da je ulog za budućnost, ali on je igrač koji je bio standardan u Partizanu, član U21 reprezentacije. Imali smo interesovanja prošle godine i od Mančester junajteda, Benfike, Rome... I tvrdim da bi igrač bio veliko pojačanje za Olimpijakos, odmah. Kako bilo, za sada ništa od dogovora što ne znači da ga neće i biti, jer imamo odličan odnos sa klubom“, kaže Ristić za MOZZART Sport.

Kako saznajemo, Markovića je proletos skautirao i danski Kopenhagen, ali za sada nije poslao konkretnu ponudu i nema nagoveštaja da će ovog leta to i učiniti.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara