(©Reuters)
(©Reuters)

Zašto Mitrović ne bi mogao da igra kod Ten Haga, a mogao bi u Čelsiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 16:20

Objašnjava Daren Bent, bivši reprezentativac Engleske

Kada je rešetao mreže u Čempionšipu, mnogi su sumnjali da će Aleksandar Mitrović moći isto to da čini u Premijer ligi Engleske.

Sada kada teroriše golmane i u elitnoj diviziji ostrvskog fudbala, pa u dresu reprezentacije Srbije, mnogi se pitaju zašto Mitrović ne igra u nekom jačem klubu od Fulama.

Izabrane vesti

Uoči zimskog prelaznog roka pisali su pojedini engleski tabloidi da je Mančester junajted zainteresovan za Mitrovića, ali sve je ostalo samo na tim glasinama. Ipak, nekadašnji napadač engleske reprezentacije i Totenhema Daren Bent objasnio je tamošnjim medijima zašto Mitrogol ne bi mogao uspešno da igra u Mančester junajtedu, ali bi mogao u Čelsiju.

Razlika je samo u stilu igre koji forsiraju dvojica trenera, Erik ten Hag na Old Trafordu i Grem Poter na Stamford bridžu.

Smatram da je Mitrović spreman za veliki korak u karijeri. Postiže mnogo golova, u reprezentaciji Srbije je, mislim, rekorder svih vremena. Jedina je stvar što kada dovedete igrača kao što je Aleksandar, onda morate da uredite igru na određeni način. Morate da ga „servisirate“ loptama, da je donesete u šesnaesterac, jer se on tamo najbolje snalazi. Tu pobeđuje defanzivce, sjajan je u skoku, ume da zadrži loptu, jedino što nije baš najbrži“, objašnjava Bent.

Bivši engleski golgeter je izneo stav zašto Mančester junajted ne bi godio Mitroviću.

„Mančester je tim koji igra na kontru i koji igra brzo. Rašford, Garnačo ili Entoni nisu tipovi napadača koji čekaju centrirane lopte s boka. Rašford gleda da sa boka preseče u sredinu i šutne. A, Mitrović je tip fudbalera kojem mora da se donese lopta. Igra na kontre i na brzinu mu ne bi odgovarala. Da li bi mogao Ten Hag da prilagoi igru Aleksnadru? Verovatno ne, ali on i dalje može da igra na top, top nivou“.

Objasnio je Bent i koji bi vrhunski tim legao srpskom golgeteru.

„Prijao bi mu Čelsi. Kada pogledate kako oni igraju, sa krilnim bekovima kao što su Čilvel i Džejms, način kako šalju centaršuteve, mislim da bi Mitrović cvetao u takvom sistemu igre“, rekao je Daren Bent


tagovi

Aleksandar MitrovićFulamPremijer ligaDaren Bent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara