Zato je i došao! Ronaldov prvi trofej u Juventusu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.19. | 20:26

Portugalac jedini strelac za novi trijumf Stare dame u Superkupu Italije protiv Milana - 1:0

U srži angažovanja Kristijana Ronalda prethodnog leta, pored zarade od marketinga, bili su i trofeji. Fantastični Portugalac i Stara dama počeli su večeras zajedničku žetvu pehara u 2019. godini trijumfom u Superkupu Italije protiv velikog rivala Milana od 1:0.

Juventus je slavio u nesvakidašnjem finalu odigranom u Džedi (Saudijska Arabija). Zasluženo, jer je bio bolji tokom svih 90 minuta, a za pogodak odluke pobrinuo se Ronaldo u 61. minutu nakon sjajnog pasa Miralema Pjanića, kada je glavom matirao mladog Donarumu.

Izabrane vesti

Sumnjiiva situacija, nema šta, možda je Portugalac i bio u ofsajdu, ali se iz VAR sobe niko nije oglasio pa je glavni arbitar priznao pogodak.

Bila je to kruna bolje igre crno-belih u većem delu meča, mada je pitanje kakav bi tok meč dobio da lopta posle udarca Patrika Kutronea u 48. minutu nije pogodila prečku. Sve je faktički bilo gotovo u 73. minutu kada je Frank Kesi dobio direktan crveni karton zbog starta na Emreu Džanu.

Nismo gledali preterano lep fudbal ove večeri. Rosoneri su se uglavnom branili, Juventus jalovo napadao u prvih 45 minuta koje ćemo pamtiti po prilici za Kansela na početku utakmice i poništenom golu Matuidija zbog ofsajda u 35. minutu.

Milan je nešto bolje otvorio drugo poluvreme, ali su najpre pogodak Ronalda, a zatim i isključenje Kesija sasekli entuzijazam Gatuzovom timu. Probali su Rosoneri u završnici i sa igračem manje da se domognu izjednačenja i produžetaka, ali nisu imali snage.

Juventus je i ovaj derbi odradio peške i upisao sedmu vezanu pobedu nad Rosonerima u međusobnim duelima. Što je još važnije osvojio je prvi pehar u 2019. godini i povećao apetit svojih navijača uoči prolećnog raspleta u Ligi šampiona.

Foto: Reuters


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara