Završi se i ta priča: Barselona kupila Artura za 40.000.000 evra! Kutinjova žena mu oslobađa mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.18. | 10:01

Četvrti najskuplji transfer u istoriji brazilskog fudbala

Barselona je uspela. Ne iz prvog, ne ni iz drugog, ali je treći pokušaj bio srećan: Brazilac Artur Melo je novi fudbaler katalonskog giganta!

Plejmejker Gremija, jedan od najboljih brazilskih kreatora igre, dolazi na stadion „Nou Kamp“ u poslu vrednom 40.000.000 evra. Toliko je lider Primere pristao da plati klubu iz Porto Alegrea, istrajnom u nameri da za 21-godišnjeg vezistu uzme što je više moguće novca. Barsina ponuda od 30.000.000 evra pojačanja je tokom vikenda (zahvaljujući pregovorima koje je vodio direktor Robert Fernandez) za još 10.000.000 (u vidu lako ostvarivih bonusa, koji se odnose na broj utakmica u dresu Blaugrane).

Izabrane vesti

Od te sume 60 odsto ide na račun Porto Alegrea (polovina odmah, druga polovina do kraja 2018), 20 odsto će pripasti Arturovom menadžeru Horheu Mačadu, a preostalih 20 odsto ocu sjajnog fudbalera, kao vrsta „zahvalnosti“ što se, u konkurenciji Reala, Mančester junajteda i Čelsija, njegov sin odlučio baš za Barselonu.

Transfer Artura Mela je četvrti najskuplji u istoriji brazilskog fudbala. Više od njega vredeli su samo potpisi Nejmara (88.400.000 evra, za Barselonu), Vinicijusa Žuniora (45.000.000 evra, Real Madrid) i Lukasa Moru (40.000.000 evra, Pari Sen Žermen).

Uz bitnu napomenu: Artur će u Španiju doći tek u januaru 2019. Dotad ostaje da igra za Gremio još jedno prvenstvo Brazila i pomogne slavnom klubu da odbrani Kopa Libertadores.

Jedan od razloga što ne bi mogao da pomogne Barseloni odmah tiče se statusa igrača van Evropske unije. Klub je popunio tu kvotu (maksimalno trojica, u pitanju su Paulinjo, Džeri Mina i Filipe Kutinjo), pa nema gde da stavi Artura. Dok ne oslobodi mesto. Prvi kandidat da mu ustupi status ekskomunitarca je Filipe Kutinjo, novajlija iz Liverpula preko supruge završava proceduru da postane državljanin Portugalije (kao što je Luis Suarez uzeo itlalijanski pasoš zahavljujući svojoj dragoj), dobijanje papira će potrajati, pa Artur mora da čeka.

Na Nou Kampu su uvereni da vredi. Kažu, igra isto kao Ćavi Ernandez...

(FOTO: Action images)


tagovi

Artur MeloGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara