Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Zbog kolena propao potpis za Real, u Firenci igrao za omladince, godinu kasnije - reprezentativac Brazila

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 12:20

Pedro nije odustajao...

Neko jednostavno nema sreće. Neko nema volju da uspe. A Pedro Giljerme Abreu dos Santos nije imao sreće, ali jeste glavu spremnu da izdrži i najveće udare, pa je zato dočekao da se posle silnih problema ponovo nađe na spisku reprezentacije Brazila. Na prvi pogled, nimalo iznenađujuće, jer pričamo o jednom od najefikasniji fudbalera tamošnjeg prvenstva, 10 golova je postigao na 18 utakmica u ovoj sezoni, ali priča dobija malo drugačiju dimenziju ako znamo da je Pedro pre samo godinu dana više vremena provodio sa omladincima nego sa prvotimcima Fjorentine.

U stvari, ako ćemo da se vratimo na sam početak, shvatićemo da se Pedro ceo život bori sa malerima. Još kao klinac se navikao, pošto je u Flamengo kombinovano trenirao i futsal i fudbal sve dok ga kao 14-godišnjaka nisu proglasili za netalentovanog, pa je pune dve godine proveo bez kluba, a u tom uzrastu to obično znači i kraj nadanja o kakvoj-takvoj karijeri.

Izabrane vesti

Pedro ipak nije odustajao, sa 16 je pronašao angažman u Dukekašenseu u trećoj ligi, izborili su promociju u Seriji B i on je zaslužio probu u večnom rivalu njegovog matičnog kluba Fluminenseu. Četiri meseca je bio na probi pre no što je Flu odlučio da ga angažuje.

Tamo je eksplodirao. Zanimljivo, debi u Brazileiru je upisao baš protiv Flamenga i Fluminense je pobedio sa 2:1. A Pedro je dobio ubrzanje kakvom se niko nije nadao i 2018. je sa 19 golova bio najbolji strelac prvenstva. Španski mediji su ubrzo izvestili: Real je sve dogovorio oko dolaska supertalentovanog napadača, platiće ga 30.000.000 evra.

Nažalost...

Sve je bilo dogovoreno. I porodica je pristala. I klub. Samo je trebalo da potpišemo“, priseća se menadžer Marsio Đunji...

Sa peharom Rekopa kupa (©Reuters)Sa peharom Rekopa kupa (©Reuters)

Ligament kolena je stradao. Real se, naravno, povukao iz posla, a Pedro je morao na dužu pazu. Nisu ga ipak zaboravili u Evropi, nije bilo ni moguće kad je Real bio spreman da plati 30.000.000, pa ga je sledećeg leta za trostruko manje para – 11.000.000 evra – Fjorentina dovela u Seriju A. U Italiji novo razočaranje. Više minuta (132) Pedro je igrao za primavera tim no za seniore (59). A već više nije bio tako mlad.

I onda novi obrt. Flamengo, koji ga je otpisao kao dečaka, sada je ponudio ruku spasa. Januara 2020. Pedro se vratio. Sve je krenulo nabolje. Na 37 utakmica za Flamengo 18 njegovih golova i povratak na spisak selektora. U Rio de Žaneiru već smišljaju gde da nađu 10.000.000 evra da ga otkupe od Viole. Nije Romario, još manje Ronaldo, ali sa dugim korakom i visinom od 187 centimetara jeste golgeter koga je teško čuvati.

Bar u Brazilu. Ne mogu svi tako lako da se odreknu Kopakabane i prešaltaju na evropski stil života.


tagovi

BrazilBrazil 1PedroFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara