Zbogom EP: Srbija iz dvojke u keca, nema ništa od Finske

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.03.18. | 16:40

Omladinci poraženi i u drugom meču elitne runde kvalifikacija

Neće biti Srbije na završnom turniru Prvenstva Evrope za omladince!

Naša selekcija ostala je bez teoretskih šansi da ode u Finsku, pošto je pretrpela drugi poraz u okviru Grupe 4 elitne runde kvalifikacija, čiji je organizator Rumunija. Posle debakla protiv domaćina (0:4), meru ekipi selektora Miloša Velebita u Ploeštiju uzela je i Ukrajina - 1:2.

Izabrane vesti

Nije vredeo ni povratak u tim Jovana Vlalukina ii Luke Ilića (doduše, zbog kartona nije igrao štoper Veselinović), ni vođstvo u režiji Đorđa Jovanovića (Partizanov napadač realizovao jedanaesterac u 21. minutu, posle faula Mikolunka nad Zvezdinim vezistom Ilićem), jer su Ukrajinci bili spretniji u završnici i u razmaku od 11 minuta „okrenuli“ rezultat u svoju korist.

Najpre se Vitali Mikolenko iskupio za skrivljeni jedanaesterac tako što je savladao Vladana Dekića u 79. minutu, da bi u 91. asistirao za Safronovu za slavlje svoje ekipe.

Na ovaj način Srbija je eliminisana sa turnira, pa susret u utorak od 18 časova protiv Švedske biti više revijalnog karaktera.

Srbija je igrala u sastavu: Dekić - Vlalukin, Ivančević, Bošnjak, Devetak - Mišković (od 74. Kojić), N. Petrović, L. Ilić - Maksimović (od 88. Stuparević), Đ. Jovanović, S. Jovanović (od 81. Joveljić).

KVAL ZA EP M21 (GRUPA 4) - 2. KOLO

Subota
Ukrajina M19 - Srbija M19 2:1 (0:1)
/Mikolenko 79, Safronov 90+1 - Jovanović 21 pen/
18.00: (2,50) Rumunija M19 (3,10) Švedska M19 (2,80)

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

Đorđe JovanovićMiloš Velebitomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara