(©Reuters)
(©Reuters)

Zeleni lisabonski tornado nosi sve pred sobom: Sporting oduvao Žil Visente za poluvreme

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 23:37

Sporting ubedljivom pobedom na otvaranju 29. runde pobegao Benfiki na sedam bodova prednosti

Rio Ave ga je pre mesec i po dana na kratko usporio, ali teško da će iko uspeti da zaustavi Sporting na putu ka tituli. Posebno posle prošlonedeljnog slavlja u lisabonskom derbiju.

Trijumf nad u prethodnom kolu nad Benfikom, gradskim rivalom i ujedno jedinim protivkandidatom u borbi za naslov šampiona, ubrizgao je dodatnu dozu samopouzdanja izabranicima Rubena Amorima pa je gostovanje Žil Visenteu na otvaranju 29. runde Primeire došlo kao mačiji kašalj - 4:0 (4:0).

Izabrane vesti

Ne dozvoljavaju na stadionu Žoze Alvalade da ih 'bočni vetrovi' u vidu glasina o potencijalnim odlascima Rubena Amorima i najvećih zvezda na kraju sezone sputaju u pohodu na titulu, drugu u poslednje četiri sezone. Štaviše, kako se prvenstvena trka bliži kraju, Sporting deluje sve silnije. Tako mu je večeras bilo dovoljno samo jedno poluvreme da završi posao na severu Portugalije i napravi dodatna tri koraka ka tronu.

Zanimljivo, prvi strelac prvenstva Viktor Đekereš i na četvrtoj uzastopnoj utakmici od povratka sa reprezentativne pauze nije uspeo da se upiše u strelce, ali ostatak tima je pokazao da iako mu je Šveđanin doneo 36 golova od starta sezone u svim takmičenjima, nije u potpunosti zavistan od njegovih pogodaka. Da je u stanju da pobeđuje i kada Đekereš nema najbolji dan.

A, da ga doskorašnji napadač Koventrija nije imalo najbolje se videlo u finišu prvog poluvremena kada je centaršut sa levog boka sa pet metara glavom zakucao u prečku, propustivši priliku da prekine jednomesečni post. Ipak, sve je gostima ove večeri polazilo za rukom, pa se lopta od okvira gola pdboča u golmana Žil Visentea Endrjua da Silve Venture i po čevrti put na meču završiča iza njegovih leđa.

Sjajno veče imao je Trinkao, koji je i načeo rivala u sedmom minutu kaznivši olako izgubljenu loptu domaćih fudbalera u opasnoj zoni. Samo četiri minuta kasnije Osman Diomande je na centaršut Pedra Gonsalvesa glavom duplirao prednost, da bi na isteku pola sata igre Trinkao došao do svog drugog pogotka na meču, a ukupno osmog u Primeiri ove sezone.

Trener domaćeg tima na poluvremenu je izvršio tri izmene, koje su očigledno pozitivno uticale na igru domaćina, budući da je Žil Visente u nastavku uspeo da spreči još veći debakl.

Kako bilo, četvrti vezani poraz nije uspeo da izbegne, pa je ostao na 14. mestu sa 28 bodova, s tim da bi Estrela i Portimonense u slučaju pobeda mogli da ga preskoče na tabeli. Sporting je s druge strane posle pete uzastopne pobede umakao Benfiki na sedam poena prednosti, a podsetimo, tu prednost moći će da potvrdi (ili uveća u slučaju Benfikinog kiksa u nedelju) za četiri dana protiv Famalikaa u zaostalom meču 20. kola.

PRIMEIRA, 29. kolo

Petak

Žil Visente - Sporting 0:4 (0:4)

/Trinkao 7, 31, Diomande 11, Ventura 38ag/

Subota

16.30: (1,53) Gimaraiš (4,10) Farense (12,0)

19.00: (1,27) Porto (5,60) Famalikao (12,0)

21.30: (4,70) Eštoril (3,70) Braga (1,75)

Nedelja

19.00: (1,65) Aruka (3,70) Boavista (5,60)

19.00: (2,65) Portimonense (3,10) Kasa Pia (2,85)

21.30: (1,30) Benfika (5,50) Moreirense (10,0)

Ponedeljak

21.15: (1,95) Vizela (3,50) Šaves (3,90)




tagovi

Sporting LisabonPrimeiraŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara