Zemljotres u Amsterdamu: Kinezi poslali za Tadića 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 09:32

Reč je o klubu za koji igraju Maskerano i Laveci, Ajaks trenutno nije za tu opciju

Da i danas razduži opremu Ajaksa Dušan Tadić bi ostao zapisan kao jedna od najsplatljivijih investicija amsterdamskog kluba u poslednjoj deceniji. Kada su odlučili da od reprezentativca Srbije naprave najskupljeg igrača u istoriji Holandije, plativši ga Sautemptonu 17.000.000 evra, Kopljanici su protivrečili tradicionalnim navikama višestrukog šampiona Evrope. Ajaks je poznat po tome da regrutuje najtalentovanije igrače iz celog sveta, ali su sa sjajnim srpskim driblerom pogodili u centar mete. I mogli bi da dobro zarade, bez obzira što Dušan Tadić ima 31 godinu.

Momak iz Bačke Topole je u jesenjoj sezoni postigao 19 golova za Kopljanike u svim takmičenjima, upisao je i 11 asistencija, imao nekoliko vanserijskih partija u Ligi šampiona. Sportski se isplatio Ajaksu, a mogao bi i finansijskim.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta na adresu Ajaksa stigla je konkretna ponuda iz Kine, vredna fantastičnih 25.000.000 evra. Saznajemo da sjajnog driblera u svojim redovima želi Hebei, klub koji je u prošlom prvenstvu Kine zauzeo šestu poziciju, ali sada ima veće ambicije.

Hebei sa klupe predvodi nekadašnji selektor Velsa Kris Kolemen koji je dobro upoznao kvalitete Dušana Tadića u okršajima sa našom reprezentacijom tokom kvalifikacionih duela za odlazak na Mundijal u Rusiju.

Za Hebei trenutno igraju nekadašnji reprezentativci Argentine Havijer Maskerano i Ezekjel Laveci. Dakle, klub ima prostor za dovođenje novih stranaca, ali... Trenutno u Ajaksu, kao i u menadžerskom timu srpskog reprezentativca, nisu raspoloženi da prihvate kineske milione. Ljudi u Amsterdamu, predvođeni direktorom Overmarsom, znaju da će kasu kluba napuniti prodajom Frenkija De Jonga i De Lihta. Ovaj prvi je navodno blizu PSŽ-a i transfera vredenog 75.000.000 evra.

Zbog toga je Ajaks ostao imun na prvu ponudu za Dušana Tadića. Ipak, ne treba smetnuti sa uma da se prelazni rok u Kini tek „razgoreva“ i da bismo velike transfere mogli da vidimo u prvoj sedmici februara. Isto tako moguće je da će Kinezi „pojačati“ ponudu za srpskog reprezentativca. Inače, Dušan Tadić ima ugovor sa Ajaksom do 2022. godine. 

(Foto: Reuters)


tagovi

Dušan TadićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara