Artjom Dzjuba (©AFP)
Artjom Dzjuba (©AFP)

Zenit se vratio pobedničkim navikama, Dzjuba kao na malom fudbalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 19:24

Ruski šampion preuzeo prvo mesto od Sočija

Kriza uoči reprezentativne pauze je prošlost, Zenit se vratio pobedničkim navikama i preuzeo vrh tabele od Sočija. Ruski šampion savladao je na svom terenu Arsenal iz Tule sa 3:1 (2:0) u pretposlednjem meču sedmog kola.

Posle samo jednog osvojenog boda u dva kola pre odlaska na pauzu, Zenit je konačno odigrao jednu dobru, sigurnu i ubedljivu utakmicu, ovenčanu sa tri boda. Tim iz Sankt Petebuga najveći deo posla odradio je već u uvodnih pola časa, kada je rezultat već glasio 2:0. Zenit je u jednom odličnom naletu za samo šest minuta isprepadao protivnika i stekao prednost koju Arsenal nije mogao da dostigne.

Izabrane vesti

Sve je počelo od gola Andreja Mostovoja posle odbitka kada je Krugovoj poslao solidan udarac sa oko 20 metara. Samo nekoliko trenutaka kasnije odigrala se opasna akcija po desnom boku, Malkom je dobio loptu na ivici kaznenog prostora koju je onda prosledio Artjom Dzjubi. Robusni napadač iskoristio je zbunjenost iskusnog Tarasa Burlaka i dobro postavljanje da obezbedi sebi prostor u srcu šesnaesterca i onda kao na malom fudbalu završi akciju.

Arsenal je zapretio u nastavku i do gola stigao tačno na isteku prvog časa utakmice. Strelac je bio Juri Kovalev posle lepog udarca sa boka. Činilo se da bi susret mogao da bude nešto neizvesniji, ali Zenit je kontrolisao tempo utakmice i onda rutinski rešio pitanje pobednika. U samoj završnici Aleksandar Erohin je stavio tačku na pobedu, a glavni sudija utakmice prvobitno je poništio gol, da bi VAR sistem opovrgao njegovu odluku i ipak ga priznao za konačnih 3:1.  

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Tambov – Ufa 2:0 (1:0)

/Gricajenko 42, Kostjukov 79/

Ural – Himki 3:1 (2:0)

/Bikfalvi 15 penal, 67, Strandberg 22 – Korjan 52/

Ahmat - Soči 0:1 (0:1)

/Noboa 24/

Nedelja

Dinamo - Rubin 0:1 (0:1)

/Despotović 31pen/

CSKA - Spartak Moskva 3:1 (2:1)

/Magnuson 30, Vlašić 45+1, Eđuke 90+2 - Ponse 11/

Ponedeljak

Zenit - Arsenal 3:1 (2:0)

/Mostovoj 25, Dzjuba 31, Erohin 86 - Kovalev 60/

19.30: (2,65) Rostov (3,10) Lokomotiva (2,80)

Odloženo

Rotor - Krasnodar

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrej MostovojArtjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara