Žiru proključao ispod Vezuva, Milan od gotovog posla spasavao živu glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.10.23. | 22:47

Rosoneri i dalje bez velike pobede, Napolitanci sve dalje od odbrane titule

Ni u šestom pokušaju ove sezone Milan nije savladao nekog od top rivala. Bod osvojen na terenu aktuelnog šampiona države bi se uglavnom shvatao kao uspeh ali s obzirom šta smo sve večeras videli u Napulju, niko ne može da bude zadovoljan podelom plena Napolija i Milana – 2:2.

Milanu je pripalo prvo, Napoliju drugo poluvreme, videli smo golove, promašaje, povrede, crvene kartone... I rezultat po meri direktnih konkurenata Intera i Juventusa.

Izabrane vesti

Rosoneri su ove sezone upisali remije protiv Njukasla i Borusije, te poraze od Intera, Juventusa i Pari Sen Žermena. Nijednu veliku utakmicu nisu dobili, a večeras su bili na pragu... Napoli je posle dobrog izdanja u Ligi šampiona opet napravio korak unazad u odbrani skudeta. Već treća utakmica na „Maradoni“ koju nisu pobedili. Mada je delovalo da neće ni do boda koliko loše su otvorili utakmicu...

Napoli je igrao bez prve zvezde Osimena pa je Raspadori opet „glumio“ centarfora. Stefano Pioli je pored duže odsutnog Benasera morao da sastavlja tim bez povređenih Loftus Čika, Čukvuezea i suspendovanog Tšaua pa i nije imao mnogo opcija. Kalulu je zauzeo mesto uz Tomorija, a Krunić dobio prednost u odnosu na Adlija.

Rosoneri su ušli u meč mnogo agresivnije i sa jačim intenzitetom. Ni nalik mlakim izdanjima protiv Juventusa i Pari Sen Žermena. Ni 20 minuta nije prošlo kada se Pioli našao u problemima jer je do tada odlični Kalulu morao da izađe zbog povrede, a na teren je ušao debitant Marko Pelegrino.

Ali težište igre je bilo na polovini domaćina i posle 22 minuta je Milan krunisao bolje otvaranje. Olivije Žiru se majstorski izvukao Rahmaniju i na petercu sačekao centaršu Pulišića. Bio je to prvi Milanov gol udarcem glavom posle pet meseci.

Imao je odmah posle toga Politano zicer za izjednačenje ali je promašio sa tri metra. Žiru je devet minuta posle prvog isporučio i drugi gol. Ovoga puta je centrirao Kalabrija, a Žiru se opet izvukao iz Rahmanijevog zagrljaja i opet glavom utišao „Maradonu“. Bilo je to najboljih pola sata Rosonera ove sezone u jačim utakmicama.

I nisu stali. Nastavili su da napadaju dok je Napoli izgledao kao razbijena banda. Dominirao je Milan na sredini terena i lako stvarao opasne situacije. Holandski vezista Tijani Rjenders je imao strašnu šansu za 3:0 i totalni nokaut Napolitanaca... Promašio je. I zažalio. Pre toga je upropastio i obećavajuću kontru.

Grogirani Napoli se nekako konsolidovao na poluvremenu, a Rudi Garsija napravio trostruku izmenu i uveo Oliveru, Simeonea i Estigora umesto očajnog Rahmanija. Krenuli su domaći na sve ili ništa u drugom poluvremenu i imali sjajno otvaranje. Politano je u 50. minutu vratio Napoli u igri i raspalio tribine. Sve je sam uradio. Prevario je Pelegrina, namirisao da Teo ne voli da igra odbranu i poslao projektil iznad Menjanove glave.

Milan je posle primljenog gola ušao u period panike u kojem se nije znalo šta ko radi, a Napolitanci su namirisali krv. Menjan je nogama zaustavio šansu Di Lorenca. Potom je ispustio loptu i umalo častio izjednačenje, a onda primio gol koji se osetio u vazduhu. Raspadori je majstorski iz slobodnjaka gađao pored živog zida i savio kiflu uz stativu. Stadion je eksplodirao!

Imao je Leao opasan šut sa 20 metara, ali Milanov problem je bila izgubljena sredina terena. Poslednjih petnaestak minuta su bili potpuno haotični. Pioli je umesto Žirua i Leaa uveo Jovića i Okafora i razbesneo dvostrukog strelca. Potom se povredio i Pelegrino pa je na štopera morao Florenci, a Napolijev štoper Natan je dobio drugi žuti u 89. minutu.

Na kraju su oba tima u nadoknadi vremena imali šanse za pobedu. Prvu je propustio Milanov kapiten Davide Kalabrija. U 92. minutu je Jović glavom prebacio centaršut na drugu stativu gde je sam bio Kalabrija ali je sa dva metra šutirao glavom pored gola. U poslednjem napadu na meču, Kvarachelija se izborio za šansu ali je Menjan spasao Milan.

SERIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

/Gudmundson 35/

Subota

Sasuolo - Bolonja 1:1 (1:1)

/Boloka 44 - Zirkze 3/

Leče - Torino 0:1 (0:1)

/Bonđorno 41/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Kambijaso 90+7/

Nedelja

Kaljari - Frozinone 4:3 (0:2)

/Oristanio 72, Makumbu 76, Pavoleti 90+4, 90+6 - Sule 23, 37, Brešijanini 49/

Monca - Udineze 1:1 (1:0)

/Kolpani 27 - Luča 67/

Inter - Roma 1:0 (0:0)

/Tiram 81/

Napoli - Milan 2:2 (0:2)

/Politano 50, Raspadori 63 - Žiru 22, 31/

Ponedeljak

18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)

20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olivije ŽiruĐakomo RaspadoriMateo Politano

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara