Žiru se juče oprostio od Milana, danas predstavljen u novom klubu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 17:33

Ugovor do decembra 2025, plus opciona godina

Samo 24 sata pošto se obratio navijačima Milana, zahvalio na podršci i poručio kako odlazi, Olivije Žiru (37) je predstavljen u novom klubu. U pitanju je Los Anđeles, MLS ligaš bez velike tradicije, osnovan pre manje od deset godina, ali očito s ambiciom da postane bitan faktor na severno-američkom kontinentu.

Francuski napadač potpisao je ugovor do decembra 2025, s opcijom da ga produži na još godinu dana...

Izabrane vesti

"Odlučio sam još pre nekoliko nedelja. Dao sam Milanu sve što sam mogao. Za mene i porodicu je ovo pravi trenutak za drugačije životno iskustvo od ovog u Italiji. U našem životu stvari se dešavaju „200 na sat“. Sada više želim da mislim na porodicu, nije ovo kraj moje karijere“, poručio je juče Žiru.

Na 130 utakmica u dresu Rosonera, nekedašnji golgeter Arsenala i Čelsija postigao je 48 i namestio 20 pogodaka. Za nekoga u poznim tridesetim, zaista veoma dobar učinak. Uostalom, njegov doprinos tituli iz 2022. bio je nemerljiv.

Los Anđeles nema velikih zvezda u ekipi. Žiruu će društvo praviti kolega iz nacionalnog tima Francuske Ugo Loris, koji je u Kaliforniju stigao u januaru.

Njih dvojica dopuna su na listu svetskih šampiona što su u smiraj karijere zaigrali u MLS ligi. Podsetimo se nekih imena: Lotar Mateus, brazilac Branko, Juri Đorkaef, Rjeri Anri, Denilson, Kaka, Alesandro Nesta, Andrea Pirlo, Bastijan Švajnštajger, Lionel Mesi...


tagovi

Olivije ŽiruLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara