Strelci: Borelo i Mvene
Strelci: Borelo i Mvene

Živ je Kajzer, umro nije

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.02.18. | 20:35

Velikan se vratio u borbu za opstanak pobedom u Darmštadu od 2:1

Završetak 2017. godine fudbaleri Kajzerslauterna pamtiće po najgoroj sezoni u istoriji ovog nekadašnjeg šampiona Nemačke. Svi su ih tokom zimske pauze otpisali, bili su ubedljivo najgori tim sa ogromnim bodovnim zaostatkom, ali su se večeras vratili u život i realnu borbu za opstanak.

Kajzer je u ponovljenom meču kao gost porazio Darmštad našeg Slobodana Medojevića sa 2:1 i primakao mu se samo na jedan bod. Ova utakmica koja je trebalo da bude odigrana krajem januara, prekinuta je tada na poluvremenu nakon što je tadašnji trener Kajzera Džef Štraser doživeo infarkt, a nakon tog nemilog događaja na klupu je seo Mihael Froncek koji ih je peporodio.

Izabrane vesti

Tri pobede na poslednjih pet utakmica totalno su povratile u život Kajzerslautern koji se posle večerašnjeg trijumfa nalazi na četiri boda od opstanka.

Pogotke za Crvene đavole postigli su Australijanac Borelo u 16. i tamnoputi Austrijanac Mvene u 66. minutu dok je počasni gol za Darmštad bio delo talentovanog Feliksa Platea u prvom minutu nadoknade.

Pobeda Kajzera istovremeno je i veliki udarac za Darmštad. Ekipa Dirka Šustera zabeležila je četvrti uzastopni poraz, a nakon što su im mnogi predviđali borbu za baraž ovog proleća, Ljiljani će biti srećni ako u skorije vreme zaustave strmoglavi pad i izbegnu selidbu u treću ligu.

NEMAČKA 2 - ZAOSTALI MEČ 19. KOLA

Sreda
Darmštat - Kajzerslautern 1:2 (0:1) 
/Plate 90+1 - Borelo 16, Mvene 66/

(FOTO: Screenshot)

 


tagovi

Slobodan Medojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara