Živković baš utučen: Nemamo opravdanja, desile su se greške koje ne smeju da se dese

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 00:09

Nikola Milenković nije želeo da izvlači zaključke vruće glave

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Italije)

Pre četiri godine se svet divio Andriji Živkoviću kao ponajboljem igraču omladinske reprezentacije Srbije na putu do titule prvaka sveta.

Ali onaj brzonogi Nišlija i tadašnja nada Partizana danas ne liči na ono što smo svi priželjkivali. Neigranje u Benfiki je ostavilo traga. Živković u dva meča na EP u Italiji nije pokazao ništa. A očekivalo se jer je bio pojačanje iz A selekcije i kapiten tima...
„Jako teško situacija. Nismo ovo želeli. Uopšte nemamo opravdanja. Znali smo protiv koga igramo, svi smno hteli, znali smo da su veoma dobri.... Nismo se bojali i prvih 15-20 minuta smo odirgali kokretno. Posle toga su se desile neke greške koje nisu smele da se dese. Nije nam se dalo. Nismo uradili ono što smo se dogovorili“, rekao je vidno utučeni Živković posle meča. .

Izabrane vesti

Izgledalo je u nekim trenucima da je Živković nezadovoljstvo izražabvao gestikulacijama na terenu:
„Pokušavali smo između sebe da pomognemo jedni drugi: „Pazi leđa“, „sa strane“, „izađi“... Lako je to da se priča, sve je mnogo teže na terenu. Jednostavno, nismo se snašli. Ne postoji opravdanje. Morali smo mnogo bolje. Šta drugo da kažem. Mnogo nam je teško stvarno“, prilično emotivno je Živković doživeo poraz.

Podbacilo je još jedno pojačanja A selekcije, Nikola Milenkovića. Popularni Bleki nije imao mnogo šta da kaže posle ovakvog debakla protiv Nemaca. Pokušavao je da ostane pribran.  
„Mnogo težak poraz, bolan. Čestitke Nemcima. Pobedio je mnogo bolji tim. Nismo bili na blizu igrama u kvalifikacijama. Za to nema opravdanja. Kad smo se skupili, svi smo imali veliku, veliku želju da napravimo nešto veliko za Srbiju. Momcima je mnogo teško, kao i meni. U fudbalu se od prošlosti ne živi. Ostaviće ovo traga na nas. Moramo da gledamo dalje“.

Šta dalje?
„Analizu treba da ostavimo za posle utakmice. Vruće se glave. Sutra kad se sve bude sleglo, znaćemo gde smo grešili. Nije dobro sada pričati“.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara