Vensan Abubakar
Vensan Abubakar

Zmajevi i Lavovi u finalu pre finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.18. | 08:40

Porto dočekuje Sporting u polufinalu nacionalnog kupa

A u polufinalu Kupa Portugalije veliki derbi - snage će odmeriti Porto i Sporting, velikani zemlje koja je prvak Evrope u fudbalu. Igraće se dvomeč, s tim što je drugi susret zakazan tek za 18. april.

U drugom polufinalu se sastaju Aveš i Kaldas, tako da možemo slobodno da kažemo da će ovaj susret Zmajeva i Lavova biti finale pre finala, te da će pobednik imati veliku šansu u finalu da se domogne trofeja.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 21:15 4161 POR K Porto - Sporting kmb 1X&2+ 1,48
Ukupna kvota1,48

Biće to sudar dva tima koja dele drugo mesto po broju osvojenih titula u ovom takmičenju - imaju ih po 16.

Trener Porta Seržo Konseisao imaće poseban motiv pred ovaj duel zato što je jedan od težih poraza u trenerskoj karijeri doživeo baš protiv Sportinga u Kupu Portugalije.

U kakvoj formi ova dva tima dočekuju susret? I jedni i drugi imaju tri pobede na poslednjih pet mečeva. Ove godine su se već sastajali i to u polufinalu Liga kupa kada je Sporting bio bolji i prošao je posle izvođenja jedanaesteraca. Mogli bismo opet da gledamo vrlo zanimljiv okršaj, a pitanje prolaska u finale verovatno će biti rešeno u revanšu. Prednost svakako ima domaćin.

Inače, gledajući regularni deo meča, poslednja dva okršaja ovih velikana završena su nerešenim ishodom. Pre toga je Porto slavio jednom, a Sporting dva puta. Može se reći da blagu prednost ima ekipa koja igra kod kuće.

Na tri od poslednjih pet mečeva je došlo GG3+.

Ko god da osvoji trofej, i ako ga bude osvojio, postaće novi osvajač kupa pošto je trofej branila Benfika. Sporting je poslednji put bio osvojio ovo takmičenje u sezoni 2014/2015, a Porto u sezoni 2010/2011.

PORTUGAL, KUP - POLUFINALE

Sreda
21.15: (1,70) Porto (3,45) Sporting (4,90)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara