Zoran Mirković: Ne kladite se protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.09.18. | 21:53

Trener Partizana i o VAR tehnologiji i golu Ričmonda Boaćija...

Pre početka utakmice većina fudbalske javnosti govorila je da bi Partizan morao da bude zadovoljan ako izvuče remi protiv Crvene zvezde. Posle 158. večitog derbija jasno je da je Crvena zvezda ta koja bi trebalo da je zadovoljna podelom plena. Bila je u potčinjenom položaju. Crno-beli su večeras u Humskoj pružili partiju sezone. Šef struke Zoran Mirković ne štedi sa kompliementima na račun Partizanove igre.
Čestitao bih igračima i jedne i druge ekipe, pogotovo mojim momcima, koji su bili izvanredni. Pokazali su veliku želju, htenje, borbenost, disciplinu u igri. Mogu da budem zadovoljan, ali ostaje žaljenje za tim celim plenom. Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo tu dozu agresije koja nam je nedostajala dosad. Bili smo odlučni u tome, pomerali smo se, bili gusti, stvorili dosta šansi, ali smo dali samo jedan gol. Ponavljam, ostaje žal za celim plenom“, kaže Mirković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Crno-belima posebno drage, iako je rezultatski moglo i bolje za Partizan, zbog toga što je kvalitet ekipe iz Humske poslednjih dana omalovažavan u poređenju sa Zvezdinim.
Znate kako, pisalo se svašta i mnogo lošeg o mojoj ekipi. Mislim da posle ove utakmice bi trebalo da ti koji su to radili imaju više poštovanja prema Partizanu. Mislim da je sada svima jasno da će se teško kladiti protiv Partizana“, uzvraća Mirković.

Izabrane vesti

O Boaćijevom golu ne želi previše da priča.
Nije bilo teoretske šanse sa moje pozicije da vidim. Sudija koji je stajao na liniji je dosudio gol. Ostaje da mu verujemo, ali verujem  i Vladimiru Stojkoviću, koji kaže da nije bio gol. Ja nisam merodavan“.

Jasno je ipak da će ova situacija ponovo pokrenuti priče o neophodnosti uvođenja VAR tehnologije u Superligu. Ili u ovom slučaju tehnologije koja utvrđuje da li je lopta prešla gol liniju.
Kad se dešavaju konstante greške, ne pričam samo o Partizanu, kad iz nedelje u nedelju viđamo nezadovoljne ljude, trenere koji napuštaju teren, ljude koji napuštaju srpski fudbal, a jedan od razloga je suđenje... Ako ljudi ne vide, ako nisu sposobni... Nemam ništa protiv. Ne vršim nikakav pritisak, ja sam sportista i takva vrsta pomoći mi zaista nije potrebna“, odgovara Mirković.

Da se vratimo na strogo fudbalske teme: utisak je da je prvo poluvreme bilo najboljih 45 Partizanovih minuta od početka sezone. Da li je to put kojim Mirković želi da ide?
Jeste, upravo tako. Bili smo zaista izvanredni, sve što smo se dogovorili smo ispunili. Ponavljam, čestitam i Crvenoj zvezdi na fer igri“.

Hoće li biti teško nastaviti ovako?
Pričao sam u svlačionici upravo na tu temu. Mi moramo da igramo svaku utakmicu ovako. Samo ako igramo ovako, onda smo pravi. Kad igramo ovako, onda se dižemo i pojedinačno i kao ekipa“, zaključio je Mirković.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran Mirković158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara