Mirković
Mirković

Zoran Mirković novi trener Partizana!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.08.18. | 08:00

Đukić će biti smenjen po povratku u Beograd, u Humsku se vraća i Gordan Petrić, Lazetić vodi tim u nedelju protiv Mladosti

Zoran Bata Mirković biće novi šef stručnog štaba Partizana, potvrđeno je MOZZART Sportu!

Nekadašnji štoper crno-belih prihvatio je ponudu čelnika crno-belih da preuzme ekipu koja se očigledno muči na početku sezone i zbog čega će Miroslav Đukić biti smenjen već po povratku u Beograd, bez obzira što je u Viljnusu, remijem sa Trakaijem, osigurao plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će protivnik biti danski Nordsjeland.

Izabrane vesti

Uprava Partizana više nije mogla da trpi posrtanje ekipe, neubedljiva izdanja i mučenja nalik najnovijem u Litvaniji, zbog čega će saradnja sa Đukićem biti prekinuta već u petak. Iako je preživeo nekoliko smena dosad, iz kluba poručuju da ovoga puta ništa ne može da ga zadrži na klupi i da će mu biti uručen otkaz. Verovatno i nekoliko stotina hiljada evra na ime odštete zbog prevremenog raskida ugovora, oroćenog od leta 2019. Uostalom, to je bio jedan od glavnih problema u prethodnom periodu.

Drugi je sadržan u činjenici da niko od trenera s kojima su od eliminacije od Plzenja početkom godine do danas koketirali čelnici Partizana nije bio spreman ili slobodan da se upusti u avanturu. Isprava čak ni Mirković, kad mu je prvi put nuđeno da zameni Đukića u pauzi između kraja prethodne i početka nove sezone.

A onda je na preporuku Ljubiše Tumbakovića, čija se reč na Topčiderskom brdu i te kako ceni i s kojim su predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura u dobrim odnosima, popularni Bata prihvatio poziv i vratiće se u klub u kome se igrački afirmisao.

Posle uzleta u Radu, tri godine je bio štoper u prvom mandatu (1993-1996), dve u drugom (2004-2006), u međuvremenu je igrao za Atalantu, Juventus i Fenerbahče, a po okončanju karijere otisnuo se u funkcionerske vode. Najpre kao sportski direktor A reprezentacije, gde je u FSS sarađivao sa Zvezdanom Terzićem, ali je „ljubav“ brzo pukla, da bi u vreme predsedničkom mandata Dragana Đurića 13 meseci bio potpredsednik Partizana (od maja 2008. do avgusta 2009).

Kasnije je kao trener radio u beogradskom prvoligašu Sinđeliću, da bi u poslednje dve i po godine bio prvi saradnik Ljubiše Tumbakovića u selekciji Crne Gore. Upravo je Tumba odigrao jednu od presudnih uloga da Mirković prihvati poziv crno-belih.

Mirković i Petrić

Mirkovićeva ideja je da uz sebe ima ljude od poverenja. Jedan od takvih je Gordan Petrić, s kojim deli iste fudbalske stavove i koji mu je bio saradnik tokom tog kratkog funkcionerskog perioda u Partizanu (takođe kao potpredsednik). Petrić je u međuvremenu radio u Bežaniji, takođe Sinđeliću, Zemunu, Čukaričkom i Radu, a sad će biti Batina desna ruka.

Prema informacijama ljudi iz Partizana, promocija Zorana Mirkovića u šefa struke, a Gordana Petrića u njegovog pomoćnika, trebalo bi da se održi u ponedeljak. Dotad crno-bele očekuje prvenstveni meč sa Mladosti iz Lučana (nedelja, 19.00), a u tom susretu ekipu bi trebalo da vodi jedan od dosadašnjih Đukićevih saradnika, Žarko Lazetić.

FOTO: Star sport


tagovi

Miroslav ĐukićZoran MirkovićGordan Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara