Zoran Mirković podneo ostavku

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.19. | 21:20

Uprava pokušava da ga ubedi da se predomisli, ali...

Dva poraza u četiri dana i – kraj. Zoran Mirković nije više šef stručnog štaba Partizana.

Po povratku iz Zaplanjske ulice, gde je njegov tim izgubio od Voždovca sa 0:1, Bata je odluku o povlačenju najpre saopštio igračima u svlačionici „Zemunela“, potom o njoj obavestio klupske rukovodioce i deluje da je to kraj njegovog sedmomesečnog mandata na klupi Parnog valjka.

Izabrane vesti

Deluje, jer uprava kluba iz Humske 1 čini sve da ga odvrati od ostavke i nagovori da promeni stav. Prošli put čelnici su uspeli u toj nameri, kad je posle 0:0 sa šabačkom Mačvom Mirković, takođe, želeo da napusti klub, nezadovoljan pre svega okolnostima u srpskom fudbalu.

S obzirom da se u međuvremenu ništa na bolje nije promenilo, te da Partizan zaostaje 21 poen za Crvenom zvezdom, Mirković je procenio da više ne može da se bori i rešio je da ode. Pod obrazloženjem da mu je svega dosta, nagovestio je da će narednih dana doći u Sportski centar „Zemunelo“ da se još jednom pozdravi sa svima i tako definitivno završi četvrtu misiju u Partizanu, pošto je prethodno bio igrač u dva perioda i potom funkcioner.

Upravo u tom detalju uprava vidi šansu da pokuša da ga odvrati od ideje da napusti klub. Pogotovo što je već za sredu zakazan duel četvrtfinala Kupa Srbije, u Kruševcu protiv Napretka. Vreme nije saveznik crno-belih i ako ne uspeju čelni ljudi da ubede Mirkovića da ostane na klupi pod hitno moraju da pronađu rešenje. Moguće je da će za to utakmicu biti angažovan neko od pomoćnika. Možda prvi saradnik Gordan Petrić (ako i ne ode u paketu) ili Žarko Lazetić, aktuelni član stručnog štaba, pogotovo ako se zna da je i posle letošnjeg odlaska Miroslava Đukića „premostio“ protiv lučanske Mladosti period dok Mirković nije dobio papire za rad.

Ima i zagovornika ideje da se na trenersku klupu dovede Milan Ristić, trenutno šef stručnog štaba Teleoptika, što bi možda bilo i najbezbolnije rešenje, jer je dugo u sistemu, poznaje prilike u klubu i nekoliko, pogotovo mladih igrača koji su sad u prvom timu, već je trenirao.

Naravno, prvi pik uprave ostaje dogovor sa Zoranom Mirkovićem, mada poznajući njegov karakter i odlučnost teško da će posle svega odlučiti da se vrati.

Ili...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara