Zoran Tošić konačno: Ako smo izgubili šansu za titulu, nismo za Evropu

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.19. | 17:23

“Drago mi je što smo, na neki način, ugroženi po pitanju plasmana na međunarodnu scenu“, kaže popularni Bambi koji bi ovog puta trebalo da u derbiju počne od prvog minuta

Nisu mu dali Miroslav Đukić i Zoran Bata Mirković, red je da Savo Milošević ispravi sportsku nepravdu i konačno promoviše Zorana Tošića među startere za najvažniju utakmicu ovdašnjeg fudbala.

Otkako se vratio iz Rusije, Bambi nije počeo meč sa Crvenom zvezdom, četiri susreta sa večitim rivalom su prošla, a još čeka da se nađe u prvih 11, međutim, ako se zna da je jedan od najkreativnijih igrača u Partizanovom timu, logično i jedino razumno po ambicije tima iz Humske 1 da u četvrtak od 19 časova bude na terenu Marakane.
Nadam se da ću ovog puta biti u sastavu. Jedva čekam da utakmica počne i radujem joj se. Žao mi je što i svojim, kao i greškama nekih drugih ljudi nisam imao priliku da igraom u prethodnim derbijima. Nadam se da to sad neće biti slučaj“, poručuje iz Zemunela nekadašnji reprezenativac Srbije i uverava da je spreman, mada je tokom sezone, naročito u prvom delu, nekoliko puta bio odsustan zbog povrede.“Propustio sam poslednju utakmicu baš iz razloga da bih maksimalno spreman dočekao narednu. Verujem da ću do četvrtka biti 100 odsto spreman“.

Izabrane vesti

Trener Milošević sprema ekipu koja će da pretrpi drastične izmene u odnosu na gostovanje Radničkom, a očekuje se da baš krilni vezista bude predvodnik crno-belih.
Derbi je poseban, bez obzira na stanje u ekipi i situaciju na tabeli. Pošto smo izgubili šansu za titulu ostaje nam da u našoj najvećoj utakmici pokažemo da imamo kvalitet i da dobrim rezutatom ostanemo zu trci za poziciju koja vodi u Evropu. Kad malo bolje razmislim, drago mi je što smo, na neki način, ugroženi po pitanju plasmana na međunarodnu scenu. To znači da moramo da budemo oprezni i koncentrisani. Ništa nismo osigurali. To nas gura napred, da pobedimo svaku utakmicu. Ako smo izgubili šansu za titulu, nismo za Evropu. Moramo da potrudimo da bismo završili tamo gde hoćemo. Budni smo“.

Opšti je utisak da su prethodna dva derbija su predstavljala najbolje Partizanove utakmice u prvenstvu ove sezone. Na oba susreta bio je dovoljno agresivan, željan trijumfa, našpanovan, a Grobari bi voleli vide reprizu takvog stava i za dva dana.
“U mečevima kad je najpotrebnije, kao što su derbiji ili polufinale Kupa Srbije - kad mora da se pruži poslednji atom snage –dajemo sve od sebe. Na ’manjim’ mečevima, gde smo apostrofirani kao favoriti, imamo problem, fali nam glad za pobedom, bodovima... Na tome moramo da radimo. A ove ’velike’ utakmice kao da izvlače najbolje iz nas. Kad izgubiš šanse za titulu onda ekipa pada, s te strane nemamo motiv kao ranije, ali bez obzira na to ko istrči na teren, derbi je utakmica koja se igra posebnim žarom, te ne mislim da će nas nas uticati pozicija na tabeli ili bodovna razlika“.

Prema Tošićevim rečima, ekipa Vladana Milojevića zaslužuje maksimalno poštovanje, bez obzira na to što ovoga puta neće, zbog povrede, igrati Ričmond Boaći.
“Imaju crveno-beli dobru ekipu, takmičili su se na tri fronta, dugačka im je klupa, dosta je tu kvalitetnih pojedinaca, ne vidim da je to neka naša prednost, jer osim Boćija imaju i dobre druge napadače. Igraju na svom stadionu, na prvom su mestu, očekuje se da u ovom trenutku favoriti. A mi ćemo iz mirnoće, pošto nismo pod moranjem, da tražimo šansu. Jedva čekam da počne utakmica, da se nadmećemo i nadigravamo“.

Kako sad stvari stoje postoji velika mogućnost da se Partizan i Zvezda sretnu i u finalu Kupa, pošto večiti imaju prednost u odnosu Radnički i Mladost iz Lučana.
Iskreno se nadam još jednom okršaju. Veliki sam optimista. Vidim Partizan u finalu Kupa, a s obzirom na ishod duela Zvezde i Mladosti verujem u dodatni jedan derbi do kraja sezone“, zaključio je Zoran Bambi Tošić.

DA SUDIJI NE DAMO PROSTOR...

Neizostavna tema pred svaki derbi su sudije. Posebno u svetlu činjenice da je tokom vikenda Bojan Nikolić oštetio Partizan u Nišu.
Ne razmišljam o arbitraži, gledam da moji saigrači i ja dobrom igrom i zalaganjem ne ostavimo sudiji prostora da bilo šta radi“, kaže Tošić.

Eventualnim trijumfom Partizana vratio bi se Radnički u trku za titulu.
Pobedom dobijamo mnogo, jer je Zvezda ove sezone dominantna i eventualna tri boda će prvenstveno značiti nama, ako pomognemo Nišlijama – manje važno“.

GROBARI, ZAŠTO NISMO ZAJEDNO?

Na Marakani će, kao i prethodnih nekoliko puta, Grobari biti podeljeni u tri frakcije. Pitanje je kad će i šta na tom planu da se promeni.
Žao nam je što nismo zajedno, što ne podržavamo i bodrimo klub. Igrama i pobedama ćemo pokušati da privučemo što više publike. To nam je obaveza. Nadam se da će se u budućnosti sve rešiti. Pritisak ne osećamo, jer kad izađeš na teren prestaneš da razmišljaš o tome da li su tri grupe navijača i kakvi sve problemi postoje“, iskren je Bambi.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara