Žoržinjo – čovek koji će napraviti 2.000 pasova, a nema asistenciju za gol

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 09:12

Vezista Čelsija na udaru kritika

Pohvale kad ide, kritike kad ne ide. Počelo je kao u snu, jer se već na premijerligaškom debiju protiv Hadersfilda postigao gol, međutim, s obzirom da u poslednja tri kola Čelsi ima samo jednu pobedu – a i za nju je morao da se pomuči protiv Njukasla – našao se Žoržinjo na udaru engleske javnosti.

Konkretno, Rija Ferdinanda, nekadašnjeg defanzivca Mančester junajteda, koji nije štedeo reči na račun Brazilca sa italijanskim pasošem.
Žoržinjo je tip fudbalera koji bi trebalo da nametne tempo utakmice. Veoma je dobar kad mu se doda lopta na sredini terena, ali zapitajte se koliko je asistencija imao tokom sezone. Ostvario je oko 2.000 tačnih pasova, a nema nijednu asistenciju za gol“, direktan je Ferdinand, u ulozi stručnog konsultanta za jednu televizijsku stanicu.

Izabrane vesti

Razlog kritika leži u ne baš pohvalnom izdanju Plavaca na Emiratima, gde ih je Arsenal pregazio igrački, pa i rezultatski (0:2). Biće da se Žoržinjo samo uklopio u sivilo ekipe, iako je jedan od vojnika Mauricija Sarija, koji je insistirao na njegovom angažmanu iz Napolija i poverio mu ulogu startera na 22 od 23 prvenstvena susreta.
Nije Žoržinjo neki defanzivac. U utakmicama kakva je bila ona sa Arsenalom, dakle kad je preko puta veliki protivnik, svaki put ga pretrče. Žoržinjo ne može da trči. Da zaključim, ne donosi ništa u odbrambenim zadacima, a ne donosi ništa ni na suprotnom kraju terena“.

Posle poraza u londonskom derbiju baš je Sari kritikovao sve igrače Čelsija, kazavši da nisu dovoljno agresivni, ni motivisani.
Sari izgleda depresivno, a ima pravo takav da bude. Zabrinut je, čim je rekao da njegovom timu nedostaje motiv, pogotovo u derbiju kakav je bio sa Arsenalom. Kad je takav meč na programu, moraš da iskočiš iz kreveta, da uletiš na teren i sve pregaziš“, jasan je Ferdinand.

FOTO: Reuters


tagovi

ŽoržinjoRio Ferdinand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara