ŽREB: Barsa na Junajted! Engleski derbi, Ajaks i Porto najgore prošli

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 11:48

Izvučeni parovi četvrtfinala

Kuglice su rekle svoje, žrebom u Nionu su izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona.

Derbi četvrtfinala elitnog takmičenja će igrati Barselona i Mančester Junajted. To je svakako najzvučniji dvomeč kada se pogleda tradicija i popualrnost dva kluba. Ipak, razlika u kvalitetu je velika u korist Barselone i bilo bi zaista čudo ako Crveni đavoli ponove još jedan podvig kao šrotiv Pari Sen Žermena. 

Izabrane vesti

Dušan Tadić i Ajaks će imati još jedan mnogo težak zadatak protiv Juventusa i Kristijana Ronalda, kao što je to Predrag Strajnić vizionarski najavio. Stara dama je apsolutni favorit u ovom dvomeču, ali Ajaks je protiv Reala poslao sasvim dovoljno upozorenje.

Dobro je prošao i Liverpul koji je posle derbija sa Bajernom sada veliki favorit u dvomeču sa Portom. Biče to repriza prošlogodišnje osmine finala u kojoj su Redsi razneli Zmajeve sa ukupnih 5:0. 

Možda i najizjendačeniji duel četvrtfinala je engleski derbi između Mančester Sitija i Totenhema. Naravno, Siti je favorit u tom dvomeču i sigruno je jači, ali Totenhem je tim koji na dve utakmice može da napravi probleme svima, pa i Građanima. A imaće i ogroman motiv s obzirom da je na domaćem frontu izgubio trku sa Gvardiolinim timom. Zanimljivo, to su i jedna dva kluba u četvrtfinalu koji do sada nisu osvajali trofej šampiona Evrope. A

Prve utakmice četvrtfinala se igraju 9. i 10. aprila, a revanši su na programu 16. i 17. aprila. 

Novina u odnosu na prethodne žrebove je što je određen i put za polufinale, pa se tako znaju i potencijalni parovi polufinala. Pobednik duela Mančester Siti - Totenhem će igrati protiv pobednika meča Juventus - Ajaks, dok su u drugoj polovini kostura parovi Barselona - Mančester Junajted i Liverpul - Porto. 

Parovi četvrtfinala Lige šampiona: 

Ajaks - Juventus  
Liverpul - Porto 
Totenhem - Mančester Siti 
Mančester Junajted - Barselona. 

*Klubovi koji su napisani prvi su domaćini u prvim utakmicama četvrtfinala

(FOTO: reuters)


tagovi

žreb Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara